ГоловнаСвіт

Сирійські хакери атакували сайти головних світових ЗМІ

Хакери закликали пресу не вважати бойовиків "Ісламської гдержави" мирними жителями

Група хакерів, яка називає себе "Сирійською електронною армією", зламала кілька сайтів головних світових видань.

Про це повідомляє "Медуза".

Атаки зазнали британські газети The Independent, The Daily Telegraph, Evening Standard, The Daily Express, американська версія Forbes, Chicago Tribune, канадська CBC, катарська "Аль-Джазіра", італійська La Repubblica.

Крім того, хакери порушили роботу сайтів Національної хокейної ліги, французького футбольного клубу "Тулуза", виробників електроніки DELL і Logitech. З'являлися повідомлення про зломи в Мексиці, Новій Зеландії та інших країнах.

На деяких сайтах при спробі увійти з'являється повідомлення про те, що сторінка зламана "Сирійською електронною армією", інші просто не відкриваються. На сайті The Independent з'являється зображення логотипу сирійських хакерів, яке зберігається тут. Проблеми з доступом спостерігаються не у всіх користувачів.

Видання Webrazzi припустило, що хакери спочатку зламали сервіс Gigya, який дозволяє сайтам авторизувати користувачів через соцмережі, а вже після цього змогли вкласти свій код у видання. Сервісом Gigya користувалися Forbes, The Telegraph, The Independent, "Аль-Джазіра", PC World та інші сайти.

Цю версію побічно підтверджують твіти "Сирійської електронної армії", до яких додається скріншот сервісу реєстрації доменів GoDaddy зі сторінкою Gigya.com. У своєму посланні хакери вимагають, щоб преса не сприймала як мирних жителів бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава", які воюють проти сирійського уряду.

"Сирійська електронна армія" позиціонує себе як незалежне об'єднання, але за спостереженнями журналістів, підтримує дійсного президента Сирії Башара Асада. Сирійські хакери раніше зламували сайт американської газети The Washington Post, CNN та журналу Time, акаунти CNN, Microsoft і президента США Барака Обами в соціальних мережах, а одного разу переписали на себе домен facebook.com.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram