ГоловнаСвіт

Відео про кохання Сі Цзіньпіна і його дружини стало хітом Інтернету

Те, що Путін не знає діловий етикет, образило дружину голови КНР

Відео на пісню, присвячену коханню глави КНР Сі Цзіньпіна і його дружини Пен Ліюань, стало хітом китайського сегмента Інтернету.

Про це повідомляє BBC News.

Вперше кліп опублікували близько тижня тому. Він зумів набрати за цей час близько 56 млн переглядів у китайському сегменті Мережі.

Пісня починається зі рядка: "Папа Сін кохає маму Пен". Далі розповідається про те, що голова КНР не боїться ні неба, ні землі. Закінчується музичний твір словами: "Жінки повинні вчитися у мами Пен, закохані люди переможуть у цьому світі".

Композицію написала група з чотирьох музикантів із провінції Хенань. За словами вокаліста Ю Рунзі (Yu Runze), на написання пісні колектив надихнула поява Сі Цзіньпіна і Пен Ліюань на саміті АТЕС, який відбувся у Пекіні на початку листопада.

Раніше група, чия назва не уточнюється, записала вже п'ять альбомів, проте композиція "Папа Сін кохає маму Пен" - перша пісня групи, що стала популярною.

Після публікації відео групу запросили виступити на щорічному святі у Пекіні, присвяченому китайському Новому року. Святковий концерт, який відбудеться в лютому 2015 року, транслюватимуть на державних телеканалах.

Раніше присутність на саміті АТЕС Пен Ліюань вже ставала предметом дискусій у китайському сегменті Інтернету. Користувачі Мережі активно обговорювали відео, на якому президент РФ Володимир Путін подає і накидає шаль на плечі дружині голови КНР. З точки зору китайців, така поведінка розглядається як протекційна, як жест старшого до молодшого. Крім того, вона є порушенням ділового етикету, яке завдало чимато клопоту китайським цензорам.

Зазначимо, що, очевидно, вчинок був неприємним дружині голови КНР Сі Цзіньпіна: вона подякувала Путіну, але потім відразу зняла плед зі своїх плечей і вручила його своєму помічникові.

Відеосюжет поширився в китайських соціальних мережах, а в китайському аналогу Twitter - Weibo - ненадовго з'явився хештег: "Путін дає Пен Ліюань своє пальто". Потім у ситуацію втрутилися цензори, всі згадки про цей інцидент видалили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram