ГоловнаСвіт

Голова КНР закликав діячів культури служити ідеалам соціалізму

Останнім часом представники інтелігенції КНР нерідко опинялися в центрі скандалів

Голова КНР закликав діячів культури служити ідеалам соціалізму
Си Цзиньпин

Голова КНР Сі Цзіньпін на зустрічі з представниками творчої інтелігенції заявив, що культура і мистецтво в Китаї повинні служити народу і соціалізму.

Про це повідомляє Global Times.

Окрім того, Цзіньпін порекомендував письменникам, акторам, художникам і представникам інших творчих професій не загубити себе в ринковій економіці і не стати "рабами ринку".

"Майстри не повинні збиватися з дороги, відповідаючи на питання, кому служити, інакше їхня творчість втрачає життєву силу", - зазначив голова КНР.

Він також закликав діячів культури "поширювати сучасні китайські цінності, а також втілювати у своїх творах традиційну культуру Китаю".

Останнім часом у країні нерідко спалахували скандали за участю представників мистецтва. За даними видання, їх неодноразово підозрювали в тому, що вони вживали наркотики і користувалися послугами повій.

Наприклад, у серпні в Пекіні заарештували 31-річного сина Джекі Чана Джейсі Чана разом з його другом, тайванським телевізійним актором Кай Ко. Поліція виявила в них наркотики. Крім того, відомий у Китаї співак Лі Дайм був засуджений до дев'яти місяців в'язниці за організацію вечірки, на якій приймали метамфетамін. Кілька місяців тому також затримали режисера Ван Цяньаня, призера Берлінського кінофестивалю. Його звинуватили в тому, що він вживав наркотики і користувався послугами повій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram