ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

У Туреччині футбольні вболівальники побили тренера, який не звільнив противника ІД

Минулого тижня Туреччиною прокотилися масові заворушення, 37 людей загинули

Головного тренера стамбульського футбольного клубу третього дивізіону "Сариєр" Турхана Озьязанлара побили вболівальники після того, як він відмовився на їхню  вимогу звільнити тренера воротарів команди Ерда Ельгермюша через його пости в соціальних мережах проти терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) і на захист курдського населення сирійського міста Кобані.

Як повідомляє газета Нurriyet, вболівальники негативно поставилися до постів у Facebook Ельгермюша, уродженця Діярбакира - неофіційної курдської столиці Туреччини, і зажадали від керівництва клубу його звільнити. Напад на головного тренера стався після того, як він відмовився виконати цю вимогу. Озьязанлара доставили в лікарню.

За словами головного тренера, він не пов'язаний з політикою. "Мені соромно, що в нашій країні відбувається таке, ця ситуація просто вбиває мене. Люди мають поважати один одного незалежно від своїх політичних переконань", - сказав він.

Масові заворушення, в яких загинули 37 людей, прокотилися Туреччиною минулого тижня. Приводом до них стали події в Кобані, який штурмують бойовики ІД. Курдське населення Туреччини протестує проти політики невтручання уряду країни в конфлікт у Сирії. Згодом Туреччина ввела комендантську годину у шести провінціях.

За останніми даними, сотні бойовиків ІД загинули внаслідок авіаударів по Кобані у ніч на 16 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram