ГоловнаСвіт

Обама обіймав і цілував медсестер, які контактували з хворими на Еболу

Американський лідер стверджує, що середньостатистичний американець майже не має шансів підхопити вірус

Обама обіймав і цілував медсестер, які контактували з хворими на Еболу
Барак Обама
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама заявив, що обіймав і цілував медсестер, які контактували з хворими на лихоманку Ебола.

Про це повідомляє The Washington Post.

За словами Обами, немає приводу для паніки, оскільки середньостатистичний американець майже не має шансів підхопити вірус.

Американський лідер заявив, що "обіймав і цілував пару медсестер, які доглядали хворих на лихоманку пацієнтів, і почувався в абсолютній безпеці".

Він також зазначив, що спалах епідемії в Західній Африці становить загрозу для всієї світової спільноти і боротися з нею потрібно також спільно. За його словами, щодня занедужує все більше людей і все складніше контролювати пересування заражених.

Спалах лихоманки зафіксували в лютому 2014 року у Гвінеї, потім вірус поширився на Сьєрра-Леоне, Ліберію, Нігерію, Демократичну Республіку Конго та Сенегал. Випадки захворювань також зафіксовано у США та Європі. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, число тих, хто заразився перевищує вісім тисяч, а жертвами лихоманки стали 4477 осіб.

Нагадаємо, раніше вірус Ебола виявили у двох медичних працівників у Техасі, які контактували з 42-річним Томасом Еріком Дунканом, котрий помер 8 жовтня в Далласі. Він заразився вірусом Ебола під час поїздки до Ліберії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram