ГоловнаСвіт

Постпред РФ при ЄС пригрозив Франції судом через "Містралі"

У контракті на поставки вертольотоносців закладено відтермінування з технічних причин

Постпред РФ при ЄС пригрозив Франції судом через "Містралі"
Владимир Чижов
Фото: http://visabulletin.ru/

Росія залишає за собою право звернення до суду у разі непоставки Францією вертольотоносців типу "Містраль".

Про це повідомив журналістів постійний представник Росії при Євросоюзі Володимир Чижов, інформує "Інтерфакс"

"Це (заходи, до яких вдається Росія через неотримання "Містралів" - ред.) залежить від умов контракту. У контракті певні відтермінування з технічних причин закладено. Тому Росія діятиме у чіткій відповідності з контрактом", - сказав Чижов журналістам у Петербурзі в п'ятницю.

"Якщо факт порушення постачальником встановлять, Росія вживатиме передбачені контрактом заходи, зокрема звернення в Арбітраж", - додав він.

Раніше французька влада заявила, що ситуація в Україні робить неможливою передачу Росії вертольотоносця "Владивосток" у найближчій перспективі.

Перший із двох призначених Росії "Містралів" - "Владивосток" - залишається в порту Сен-Назера, судноверфі вже довелося виділити додаткові кошти на його утримання. 21 грудня на воду спустили другий вертольотоносець - "Севастополь".

Нагадаємо, раніше Росія вже погрожувала Франції судом через відмову поставити "Містраль".

Контракт на будівництво двох вертольотоносців типу "Містраль" вартістю €2 млрд уклали в червні 2011 року між "Рособоронекспортом" і французькою компанією DCNS. За умовами, термін здачі першого корабля - 1 листопада 2014 року, однак цю дату за погодженням сторін можуть змінити. У разі невиконання домовленості сума недодержок та штрафів може досягти €3 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram