ГоловнаСвіт

У Болгарії жінка вчинила самопідпал біля президентського палацу

У Софії тривають переговори з формування болгарського уряду

У Болгарії жінка вчинила самопідпал біля президентського палацу
Антиправительственная акция в Болгарии
Фото: EPA/UPG

У столиці Болгарії Софії жінка вчинила спробу самоспалення біля будівлі президентського палацу.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Інцидент стався в понеділок, 3 листопада, близько 15:45. Жінка під'їхала до президентського палацу на таксі, після чого вирушила до фонтанів, розташованих перед будівлею. На площі вона облилася займистою рідиною і підпалила себе.

Гасити самогубця кинулися співробітники служби охорони президента, поліцейські і перехожі, пише видання Sofia Globe. На місце події прибули пожежники і швидка допомога. 39-річну постраждалу ушпиталили в одну з лікарень Софії з сильними опіками. За словами лікаря клініки, у жінки обгоріло 90% поверхні тіла, її стан критичний.

Як зазначає Рейтер, в момент, коли стався цей інцидент, президент Росен Плевнелієв обговорював формування уряду з представниками правоцентристської політичної партії "ГЄРБ" ("Громадяни за європейський розвиток Болгарії"), що перемогла на дострокових парламентських виборах у жовтні. За партію проголосували 33% виборців, через що їй не вистачає більшості, щоб сформувати уряд. Зараз тривають переговори про формування уряду меншості за зовнішньої підтримки націоналістичної партії і лівоцентристської фракції.

Нагадаємо, що це вже друге голосування за останні два роки. На болгарських виборах у 2013 році "ГЄРБ" отримала понад 30% голосів, але не змогла створити коаліцію і призначити свого прем'єра. Тоді президент країни доручив створювати уряд Соціалістичній партії. Прем'єром став Пламен Орешарські. У липні цього року він подав у відставку після того, як соціалісти в Болгарії програли вибори до Європейського парламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram