ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Російські націоналісти сьогодні виходять на марш

Націоналістичні організації святкують День народної єдності

Російські націоналісти сьогодні виходять на марш
Фото: EPA/UPG

Російські націоналістичні організації проведуть сьогодні так званий "Російський марш" - захід, який традиційно відбувається під час офіційного святкування Дня народної єдності, повідомляє "Радіо Свобода".

Головні події відбуватимуться в Москві, але схожі акції заплановано й в інших містах Росії, а також уперше в українському регіоні - в Криму, анексованому Росією в березні.

У Москві цього року вперше намагалися заборонити акцію, однак організатори домоглися дозволу. Якщо в попередні роки націоналісти марширували центром російської столиці, то цього разу вони пройдуть на околиці міста - в Любліно. У складі маршу буде окрема колона "За Донбас", що складається з прихильників терористичних організацій ЛНР і ДНР.

У Києві анонсували проведення "Слов'янського маршу", проте напередодні в КМДА заявили, що ця акція не узгоджена з міською владою.

День народної єдності російська влада запровадила на противагу святкуванню 7 листопада, яке комуністи називають Днем Великої Жовтневої соціалістичної революції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram