ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Влада Москви заборонила націоналістам провести Російський марш

Російські націоналісти нібито не змогли обрати маршрут маршу, який влаштовував би всіх

Влада Москви заборонила націоналістам провести Російський марш
архив
Фото: EPA/UPG

Влада Москви, де нещодавно пройшли одиночні пікети на підтримку української льотчиці Надії Савченко, заборонили проведення Російського маршу 4 листопада 2014 року.

Про це 23 жовтня інформує агентство ТАСС із посиланням на слова лідера руху "Росіяни" Дмитро Дьомушкіна.

"Ми спеціально подали в мерію заявки на кілька маршрутів, щоб досягти з владою міста компромісного варіанта. Це звичайна практика. Однак цього разу в мерії всі ці маршрути відхилили під приводом того, що ми нібито самі не можемо вибрати той маршрут, який нас влаштовує", - розповів він агентству.

Читайте: ФМС РФ: 226 тис. громадян України попросили про статус біженця

Націоналісти 21 жовтня подали в мерію Москви заявку на проведення 4 листопада Російського маршу. В заявці вказано більш ніж десять можливих маршрутів ходи, зокрема Бульварним кільцем до проспекту Сахарова, в районі станції метро "Цвєтной бульвар" і вулиці Трубної, а також Люблінською набережною.

Націоналістичні Російські марші проходять з 2005 року. Перша акція відбулася в центрі Москви. Традиційно в московській ході беруть участь кілька тисяч осіб. Минулого року аналогічні заходи відбулися в Санкт-Петербурзі, Новосибірську, Вологді, Красноярську, Іркутську та низці інших російських міст.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram