ГоловнаСвіт

У Швейцарії наклали арешт на банківські рахунки Березовського

Гроші повернуть постраждалим від дій Березовського

У Швейцарії наклали арешт на банківські рахунки Березовського
Фото: ridus.ru

Влада Швейцарії наклали арешт на банківські рахунки покійного російського бізнесмена Бориса Березовського.

Про це повідомляє агентство "Интерфакс" з посиланням на джерело.

Співрозмовник агентства розповів, що арешт накладено за запитом Генеральної прокуратури Росії. Гроші повернуть до країни і виплатять тим, хто постраждав від дій Березовського. Загалом на рахунках знаходиться близько $22 млн.

У розпорядженні Федеральної служби судових приставів РФ знаходиться зведене виконавче провадження щодо Бориса Березовського і деяких його соратників. Стягнути з них повинні понад 3,2 млрд рублів ($33 млн). За документами стягувачами називають ВАТ "Аерофлот" і уряд Самарської області.

Раніше, 26 червня, влада Франції наклали арешт на особняк Бориса Березовського, тим самим задовольнивши запит Генпрокуратури РФ.

Нагадаємо, тіло Бориса Березовського виявили 23 березня 2013 року в його будинку в Аскоті (графство Беркшир, Великобританія). Фахівці зі Скотланд-Ярду не знайшли ознак насильницької смерті. За версією слідства, Березовський повісився.

Бізнесмен жив в еміграції у Великобританії з 2000 року. На батьківщині його звинувачували у великій кількості злочинів. Березовського заочно засудили до тюремного ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram