ГоловнаСвіт

США заборонили в'їзд у країну кільком угорським чиновникам та бізнесменам

Будапешт вимагає від Вашингтона пояснень

США заборонили в'їзд у країну кільком угорським чиновникам та бізнесменам
Фото: prousa.ru

Угорщина вимагає від США пояснень з приводу заборони на в'їзд у країну для кількох угорських чиновників і бізнесменів.

Про це повідомляє euronews.

Влада США, однак, зайняла жорстку позицію: главу МЗС Угорщини Петера Сіярто у Вашингтоні, всупереч протоколу, зустрів не його колега, а заступниця держсекретаря Вікторія Нуланд.

Переговори між сторонами конфлікту були тривалими, і за їх підсумками не зроблено жодних спільних заяв.

"Я заявив заступнику держсекретаря (США - ред.), що ми завжди відкриті для консультацій з конкретних проблем, для конкретних рішень. Але є одна річ, яку ми не можемо прийняти. Ми не приймаємо заперечень або питань щодо спільних демократичних підходів та демократичних цінностей нашої країни", - прокоментував ситуацію Сіярто.

Йдеться про угорських чиновників, пов'язаних насамперед із корупцією у податковому відомстві. Як зазначає euronews, хоча Вашингтон не називає імен, очевидно, що адміністрація Обами вже довгий час не задоволена угорським керівництвом.

Читайте: Суд заборонив фонд угорських націоналістів на Закарпатті

У Вашингтоні звинувачують уряд Угорщини в потуранні корупції. Вважається, що схема ухиляння від сплати податків для великих і середніх компаній давно відома, але ніхто з нею не бореться. Так, за словами колишнього податкового поліцейського Андраша Хорвата, угорська влада в останні кілька років отримувала багато сигналів про корупцію в керівництві податкової служби від нього і від багатьох його колег. "Я зробив свій внесок у ці викриття, але жодних наслідків не було", - стверджує він.

Саме Андраш Хорват півроку тому оприлюднив документи, що показують, як його відомство шахраювало з ПДВ, що викликало скандал у пресі. За його словами, документи вилучила поліція, проте жодних наслідків досі немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram