ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

США витратили на війну з "Ісламською державою" $424 млн

У Пентагоні наразі не дуже оптимістичні прогнози щодо ситуації в місті Кобані

США витратили на війну з "Ісламською державою" $424 млн
Джон Кирби
Фото: EPA/UPG

США витратили на військову операцію проти бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) в цілому близько $424 мільйонів доларів.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на заяву прес-секретаря Пентагону Джона Кірбі.

За словами Кірбі, з 8 серпня на повітряні удари по бойовиках, які контролюють значну частину територій Іраку та Сирії, щодня витрачали в середньому близько $7,6 млн.

Крім того, Кірбі назвав хиткою ситуацію у стратегічно важливому сирійському місті Кобані, яке вже кілька тижнів оточують ісламісти. Разом з тим, він зазначив, що зараз захисники міста, яке вважається столицею курдської автономії, контролюють більшу частину його території. Місто має стратегічне значення для ісламістів, оскільки в разі його захоплення в руках бойовиків виявиться велику ділянку сирійсько-турецького кордону.

Читайте: Авіація США випадково скинула "Ісламській державі" партію зброї

За словами прес-секретаря Пентагону, ВПС США разом із курдським ополченням не дозволили ІД захопити ціле місто. Кірбі, однак, наразі не робить оптимістичних прогнозів.

Терористичне угруповання "Ісламська держава" на початку червня захопило значну частину територій Сирії та Іраку. США, які очолюють міжнародну коаліцію проти ісламістів, 8 серпня розпочали військові дії в Іраку. 23 вересня США почали завдавати авіаударів по автоколонах, тренувальних таборах, командних пунктах, а також мобільних нафтопереробних заводах бойовиків у Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram