ГоловнаСвіт

Європарламент проголосував на підтримку Єврокомісії Жан-Клода Юнкера

Комісію Юнкера підтримали фракції більшості

Європарламент проголосував на підтримку Єврокомісії Жан-Клода Юнкера
Фото: wikipedia.org

Європарламент на пленарній сесії в середу, 22 жовтня, підтримав повний склад Єврокомісії Жан-Клода Юнкера, яка має змінити Комісію Жозе Мануела Баррозу 1 листопада, повідомляє агентство Рейтер.

"За" проголосували 423 євродепутати, проти виступили 209 членів Європарламенту, 67 утрималися.

Комісію Юнкера підтримали фракції більшості - "Європейська народна партія", "Соціалісти і демократи" та "Альянс лібералів і демократів за Європу". Програма його ЄК не переконала "зелених", "комуністів" та євроскептиків, а також кількох незалежних депутатів, що не сформували фракцію, зокрема правих європейських політиків.

Як зазначає РИА Новости, привітавши Юнкера і його колегію з підтримкою євродепутатів, представник Італії, що зараз головує в ЄС, Бенедетто Делла Ведова зазначив, що тепер Єврорада має остаточно призначити нову Єврокомісію.

"Від імені Ради я хочу привітати пана Юнкера і всю комісію з підтримкою цієї палати. Це знак підтримки і довіри від членів Європарламенту. Це голосування відкриває шлях до офіційного призначення Європейською Радою, яке відбудеться до кінця цього тижня", - сказав Делла Ведова, котрий обіймає пост заступника голови МЗС Італії.

Нагадаємо, 15 липня Юнкера затвердили головою Єврокомісії замість Баррозу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram