ГоловнаСвіт

У Канаді підвищено рівень терористичної загрози

Канадські спецслужби побоюються терактів на території країни

У Канаді підвищено рівень терористичної загрози

Канада підвищила рівень терористичної загрози з "низького" до "середнього" через заяви терористичних угруповань "Ісламська держава" і "Аль-Каїда".

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на представника міністра громадської безпеки Жана-Крістофа де Ле Рю.

За його словами, новий рівень загрози означає, що канадські спецслужби виявили "намір і можливість здійснити терористичний акт в країні або за її межами з боку групи або особи".

Підвищення рівня загрози відбулося на тлі подій у канадській провінції Квебек, де 20 жовтня поліцейські застрелили чоловіка, який збив на своєму автомобілі двох військовослужбовців. Сусіди молодика заявили, що протягом року він перебував під впливом екстремістів. Окрім того, канадський ісламіст, який збив двох військовослужбовців, раніше потрапляв до рук поліції: у липні цього року, коли Мартен Руло-Кутюр тільки прийняв іслам і збирався вилетіти до Туреччини, в правоохоронні органи звернулися стурбовані члени його сім'ї. Чоловік перебував на особливому контролі канадських спецслужб.

За однією з версій, ця подія може бути пов'язана з приєднанням Канади до міжнародної коаліції боротьби з бойовиками "Ісламської держави". 8 жовтня парламент схвалив участь країни у військовій операції проти бойовиків ІД в Іраку. Наступного дня стало відомо про причетність десятків канадців до діяльності екстремістів у Сирії й Іраку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram