ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

МОЗ РФ спростувало інформацію про проведення медичної реформи

У головному медичному відомстві Росії пообіцяли прислухатися до протестувальників

МОЗ РФ спростувало інформацію про проведення медичної реформи
архив
Фото: EPA/UPG

Голова російського МОЗ Вероніка Скворцова спростувала інформацію про проведення реформи охорони здоров'я і ліквідацію медичних установ та масове звільнення їх співробітників, які її супроводжують.

Про це повідомляє "Интерфакс".

Крім того, Скворцова заявила, що при організації роботи МОЗ буде враховано думку лікарів та їхніх пацієнтів, які 2 листопада мітингували на Суворовській площі Москви проти реформи столичної охорони здоров'я. Проте, за її словами, всі заяви про рефоми, озвучені на недільному мітингу, не мають стосунку до дійсності.

"Думка пацієнтів і лікарів має для нас першорядне значення. Тому ми уважно розглядаємо всі висловлені на мітингу думки, багато з них буде прийнято та враховано при організації роботи міністерством", - процитував слова Скворцової її прес-секретар Олег Салагаєв.

Читайте: Росія поставить севастопольців на військовий облік

"Ніякої централізованої реформи, яка передбачала б скорочення медичних організацій, МОЗом Росії не проводиться", - підкреслила Скворцова.

Крім того, вона зазначила, що міністерство закликає громадян "не політизувати процеси розвитку, що відбуваються в охороні здоров'я, а обговорювати їх у рамках професійного обов'язку з вивченням думки населення".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram