ГоловнаСвіт

США звинуватили РФ у нарощуванні сил біля кордону з Україною

Білий дім застеріг Москву від введення військ на Донбас

США звинуватили РФ у нарощуванні сил біля кордону з Україною
Фото: prousa.ru

Представник ради національної безпеки при Білому домі Марк Строх (Mark Stroh), коментуючи недільні (2 листопада) "вибори" в самопроголошених Донецькій і Луганській народних республіках, заявив, що Росія передислоковує свої війська до кордону з Україною.

Про це повідомляє РИА Новости.

"Ми застерігаємо Росію від того, щоб використовувати незаконне голосування як привід для того, щоб ввести додаткові війська і військове спорядження в Україну, особливо на тлі нещодавніх свідчень того, що російська армія переміщає свої сили назад до кордону вздовж районів на сході України", - сказав він.

Читайте:  Німеччина виключає скасування санкцій проти РФ після визнання "виборів" у ДНР і ЛНР

Москва неодноразово заявляла, що не є стороною внутрішньоукраїнського конфлікту і що російських військ в Україні немає. У міноборони РФ стверджують, що після загострення ситуації на сході України російські збройні сили провели серію навчань поблизу західного кордону. Наймасштабнішою стала перевірка в червні боєготовності військ Центрального військового округу, до якої залучили понад 65 тис. осіб. Окрім того, в Ростовській області й у Ставропіллі з 29 по 31 липня пройшли триденні льотно-тактичні навчання, до яких залучили понад 30 вертольотів. 12 жовтня президент РФ Володимир Путін наказав повернути війська з навчань у Ростовській області в місця постійної дислокації.

Разом з тим у РНБО заявляють, що триває перекидання техніки і військ з РФ на Донбас. Також про присутність російських військ в Україні заявляють у НАТО. Окрім того, російські безпілотники продовжують порушувати український повітряний простір.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram