ГоловнаСвіт

У Нью-Йорку відкрилася нова вежа Всесвітнього торгового центру

У новій 104-поверховій будівлі розміститься видавнича фірма

У Нью-Йорку відкрилася нова вежа Всесвітнього торгового центру
Фото: nypost.com

Новий комплекс Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку відкрив свої двері через 13 років після падіння двох веж, зруйнованих внаслідок терористичного нападу 11 вересня 2001 року. Про це повідомляє ВВС.

Хмарочос заввишки 541 метр (104 поверхи) займає центральну частину території, на якій розташовано музей і меморіал зруйнованого центру.

Будівництво хмарочоса вартістю 3,8 млрд доларів зайняло вісім років. Зараз він є найвищою будівлею у США. 60% його площі здають, і державні служби вже уклали договори на оренду значної його частини.

"Пейзаж Нью-Йорка відновлено", - заявив Патрік Фой, виконавчий директор портової адміністрації міста, що є землевласником ділянки, на якій побудовано центр.

Найближчими місяцями на будівлі відкриють зал для відвідувачів з майданчиком для огляду.

За словами Патріка Фоя, новий торговий центр є найбезпечнішою діловою будівлею в Америці. Його збудовано із залізобетону зі значним перевищенням параметрів міцності порівняно з вимогами будівельних норм.

Новий Всесвітній торговий центр розташовано в центрі ділянки площею 6,5 гектарів, де були два хмарочоси старого центру, під час руйнування яких загинули понад 2700 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram