ГоловнаСвіт

ВООЗ говорить про поліпшення ситуації з лихоманкою Ебола в Західній Африці

Нові випадки захворювання у світі не підтверджуються

ВООЗ говорить про поліпшення ситуації з лихоманкою Ебола в Західній Африці
Фото: EPA/UPG

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) говорить про позитивні зрушення в ситуації з лихоманкою Ебола.

Про це повідомляє сайт ВООЗ.

Наприклад, ситуація в країнах Західної Африки, де розвивається спалах, видається обнадійливою, а нові випадки захворювання у світі не підтверджуються.

Фахівці встановили, що в Нігерії всі випадки захворювання, яких із початку липня зафіксовано вже 12, є частиною єдиного ланцюжка. При цьому додаткових підтверджених випадків не виявлено.

"Інтенсивність пошуків і моніторинг дає підстави для обережного оптимізму, що подальше поширення вірусу в Нігерії можна зупинити", - наголошено в повідомленні організації.

Окрім того, стало відомо і про повне одужання одного з інфікованих. Як зазначають у ВООЗ, це доводить, що своєчасне виявлення і підтримувальна терапія підвищують шанси на виживання хворого.

Зазначають також, що спалах у Гвінеї менше тривожить, ніж у Ліберії та Сьєрра-Леоне. Утім, за даними ВООЗ, в цій країні лихоманка погано контролюється, тому є реальна небезпека того, що ситуація може загостритися. Наприклад, минулого тижня надійшло повідомлення про випадки розповсюдження лихоманки на райони, які раніше чинили опір зовнішній допомозі.

Водночас нових випадків захворювання у світі, крім чотирьох країн Західної Африки, не зафіксовано.

Кількість жертв епідемії на сьогодні становить 1350 осіб, понад 2000 інфіковано. Випадки захворювання зафіксовано в Ліберії, Сьєрра-Леоне, Гвінеї та Нігерії. Лікування геморагічної лихоманки Ебола чи ефективної вакцини проти неї не існує, однак після спалаху хвороби про розробку перспективних препаратів повідомляли виробники в США, Японії та Канаді.

Геморагічна лихоманка Ебола - смертельна хвороба, яка може поширюватися через прямий незахищений контакт з кров'ю або виділеннями інфікованої людини, а також внаслідок контактів з предметами, забрудненими від зараженої людини. Зараз триває тестування пробної вакцини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram