ГоловнаСвіт

Московська поліція встановила, хто перефарбував вишку в кольори прапора України

Перефарбування ЛЕП - не проукраїнська акція, а антикорозійний захід

Московська поліція встановила, хто перефарбував вишку в кольори прапора України
Фото: Артем Сизов / «Газета.ру»

Співробітники російської поліції заявили про відсутність зв'язку між подіями в Україні і перефарбовуванням вишки ЛЕП у Москві, - її пофарбували в "корпоративні кольори" ВАТ "Московская объединенная электросетевая компания".

У компанії повідомили, що перефарбування ЛЕП - не проукраїнська акція, а антикорозійний захід.

"Ми перефарбовуємо вишки за брендбуком, який прийняли ще в 2013 році. Зараз ви бачите проміжний етап робіт - незабаром на вишці з'явиться і сірий колір. Усі три кольори - жовтий, синій і сірий - є корпоративними для МОЭСК", - пояснили у прес службі підприємства.

Поліція у свою чергу говорить, що у жовтий і синій кольори вишку пофарбували співробітники ТОВ "Электродинамика", повідомляє "Газета.Ru".

"Це ніяк не пов'язано з Україною. Це зробили звичайні російські хлопці з ТОВ "Электродинамика", - заявив один з поліцейських. На місці також перебувають п'ятеро співробітників цього товариства, які розповіли, що справді пофарбували вишку у "свої корпоративні кольори" і що фарбування було погоджено.

Нагадаємо, у ніч на 20 серпня група верхолазів розфарбувала у кольори прапора України шпиль "висотки" на Котельницькій набережній. Поліція затримала у справі двох юнаків і двох дівчат, які спустилися з верхівки будівлі на парашутах. Авторам акції на "висотці" загрожує до семи років ув’язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram