ГоловнаСвіт

ВМС США витратять $2,5 млрд на кібербезпеку

Планується модернізація комп'ютерних мереж і обчислювального устаткування

ВМС США витратять $2,5 млрд на кібербезпеку
Фото: finance.obozrevatel.com

Міністерство оборони США уклало контракт з компаніями BAE Systems, General Dynamics, Global Technical Systems, Northrop Grumman і Serco на модернізацію комп'ютерних мереж і обчислювального устаткування ВМС США.

Як повідомляється в прес-релізі відомства, договір розрахований на вісім років і оцінюється у $2,5 млрд.

Модернізація комп'ютерів проводиться в рамках програми CANES (Consolidated Afloat Networks and Enterprise Services), яка зв'яже в єдину мережу обчислювальні системи, розташовані на кораблях і суднах американських ВМС. Реалізація програми дозволить оперативно обмінюватися інформацією в тактичних, допоміжних і адміністративних цілях і підвищити рівень захисту комп'ютерів ВМС від зовнішніх загроз.

Як будуть розподілятися кошти між підрядниками, не уточнюється. Гроші учасникам програми будуть перераховувати після оформлення індивідуальних замовлень.

У прес-релізі Northrop Grumman наголошується, що компанія бере участь в розробці CANES з початку 2012 року і спирається як на модульну архітектуру відкритих систем, так і на загальнодоступне програмне забезпечення.http://www.northropgrumman.com/MediaResources/Pages/NewsArticle.aspx?

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram