ГоловнаПолітика

Шойгу запевнив США, що російський гуманітарний конвой не стане інтервенцією в Україну

У Штатах вважають, що РФ продовжує нагнітати напругу

Шойгу запевнив США, що російський гуманітарний конвой не стане інтервенцією в Україну

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу запевнив, що російський гуманітарний конвой в Україні не стане військовою інтервенцією.

Про це він повідомив міністра оборони США Чака Хейгла, повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Міноборони США.

Хейгл у свою чергу передав слова свого російського колеги міністру оборони України Валерію Гелетею у телефонній розмові 20 серпня.

"Міністр Хейгл передав останні зауваження міністра Шойгу про російський гуманітарний конвой і запевнення міністра Шойгу в "гарантії", що колона допомоги не стане військовим втручанням", - йдеться у повідомленні.

Також Хейгл сказав Шойгу, що транспортні засоби і сили вздовж кордону продовжують нагнітати напругу, і підкреслив, що будь-які обговорення можливих угод про припинення вогню мусять включати Україну.

Нагадаємо, 1 серпня президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія за сприяння Міжнародного комітету Червоного Хреста вирішила направити в Україну "гуманітарний конвой". Тривалий час він стояв біля кордону, оскільки не було гарантій його безпеки. Україна побоюється, що ця гуманітарна допомога може стати насправді військовим втручанням.

Вчора перші вісім машин з російською гуманітарною допомогою Україні почали митні процедури під час переходу через кордон у російському пункті пропуску "Донецьк". При цьому в МЗС повідомили, що станом на вечір 20 серпня українські прикордонні і митні служби не здійснювали відповідних процедур його оформлення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram