ГоловнаСвіт

Лівія закрила повітряний простір для цивільних літаків

Через нестабільну ситуацію в країні

Лівія закрила повітряний простір для цивільних літаків
архив
Фото: EPA/UPG

Влада Лівії через нестабільну ситуацію в країні та тривалі бойові дії закрила свій повітряний простір для цивільних літаків.

Про це повідомляє в четвер, 21 серпня, арабський супутниковий телеканал Sky News Arabia з посиланням на джерела в Управлінні цивільної авіації Єгипту.

"Аеропорт Каїра, що має дуже інтенсивне сполучення з містами Лівії, сьогодні отримав повідомлення від Управління повітряного контролю Лівії про закриття лівійського повітряного простору для пересування всіх цивільних літаків", - повідомили джерела.

Через заборону в четвер із Каїра скасовано одразу кілька рейсів як єгипетської, так і лівійської авіакомпаній в Тріполі та інші міста Лівії.

У Лівії вже кілька місяців тривають запеклі сутички урядових військ з угрупуваннями колишніх повстанців із застосуванням військової авіації, в тому числі, в столиці країни. Багато держав евакуювали своїх громадян із Лівії, закриваються диппредставництва, призупиняють діяльність міжнародні організації, згортаються бізнес та інвестиції. Останніми днями обстріли позицій екс-повстанців урядовими силами з повітря почастішали, що створило пряму загрозу для цивільної авіації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram