ГоловнаСвіт

У Санкт-Петербурзі заборонили пропаганду насильства над тваринами

Відповідно до документа, за пропаганду насильства над тваринами буде призначатися штраф.

У Санкт-Петербурзі заборонили пропаганду насильства над тваринами

Депутати петербурзького законодавчого збору 3 жовтня ухвалили в першому читанні закон про заборону пропаганди насильства над тваринами. Закон було схвалено 47 голосами.

Відповідно до документа, за пропаганду насильства над тваринами буде призначатися штраф: від 3 до 5 тисяч рублів для цивільних осіб, від 7 до 10 тисяч рублів - для посадових осіб та від 30 до 50 тисяч - для юридичних. Автор законопроекту - депутат петербурзького парламенту Віталій Мілонов.

Як відзначає Piter.TV, під час обговорення закону депутати поставили Мілонову питання, чи не буде у відповідності з новим законом вважатися пропагандою насильства над тваринами, наприклад, розповідь Івана Тургенєва "Муму". Мілонов відповів на питання негативно, заявивши: "тільки зовсім обмежена людина може побачити в цьому творі заклик до насильства, а не глибоку людську драму".

У Росії існує проект федерального закону "Про відповідальне поводження з тваринами", що вносить поправки до КК РФ і КпАП РФ, що стосуються жорстокого поводження з тваринами і пропаганди насильства над тваринами. Цей законопроект було внесено до Держдуми восени 2010 року групою депутатів від "Єдиної Росії". Суми штрафів за пропаганду насильства над тваринами в ньому спочатку пропонувалися такі самі, як в законі Мілонова.

Цей законопроект пройшов перше читання в Держдумі в березні 2011 року, але на стадії другого читання влітку 2011 року його розгляд було перенесено спочатку на осінь 2011 року, а потім на невизначений термін. На сьогодні відповідальність за жорстоке поводження з тваринами регулюється лише статтею 245 КК РФ, в КпАП РФ нічого про жорстоке поводження з тваринами або його пропаганду не сказано.

Щодо Віталія Мілонова, то він відомий іншим резонансним "заборонним" законом - про заборону пропаганди гомосексуалізму та педофілії серед неповнолітніх. Цей закон набув чинності навесні 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram