ГоловнаСвіт

У столиці Іраку сталося шість вибухів

Є жертви.

У столиці Іраку сталося шість вибухів
архивное фото
Фото: thewe.cc

Шість вибухів сталися в Багдаді в четвер, загинули щонайменше 11 людей, десятки отримали поранення.

Про це повідомляє Reuters 31-го травня.

Вибухи перервали місяць затишшя в Іраку саме тоді, коли в країні припинилася політична криза, викликана розбіжностями між шиїтським, сунітським і курдським блоками.

У найбільшому вибуху терорист-смертник підірвав вантажівку, начинену вибухівкою, біля ресторану на ринку. У вибуху в основному шиїтському районі Шула на північному сході Багдада загинули щонайменше 11 людей, ще 27 отримали поранення.

"Вантажівка приїхала на ринок і водій залишив її, сказавши, що має намір змусити людей розвантажувати овочі. Це був потужний вибух, мене було нокаутовано і я прокинувся в машині по дорозі в лікарню", - сказав Хайдер Фаділь, один із поранених.

Поліція повідомляє, що інший начинений вибухівкою автомобіль вибухнув біля машини одного з радників прем'єр-міністра Нурі аль-Малікі, вбивши одного та поранивши трьох людей в західному Багдаді. Залишається неясним, чи був напад замахом на радника.

Дві придорожні бомби вибухнули в районі Амірі, вбивши одну людину і поранивши ще чотирьох. У трьох інших змішаних районах у західній та південній частині столиці придорожні бомби поранили ще 14 осіб.

В останній великій атаці, в середині квітня, по всьому Іраку вибухнули 20 вибухових пристроїв. Жертвами вибухів стали 36 людей, близько 100 людей були поранені.

Насильство в Іраку пішло на спад з часу розпалу війни в 2006-2007 роках, коли тисячі людей гинули в щоденних атаках терористів-самовбивць і релігійної різанини.

З часу виведення останніх американських військ в грудні 2011-го, мішенями сунітських ісламістів часто стають місцеві сили безпеки і урядові будівлі, а також шиїтська частина населення. Влада країни побоюється відновлення міжрелігійної ворожнечі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram