ГоловнаТехнології

Microsoft підтвердив намір купити TikTok

Переговори завершаться щонайпізніше 15 вересня.

Microsoft підтвердив намір купити TikTok
Фото: phys.org

Корпорація Microsoft підтвердила факт проведення переговорів про купівлю американської частки соціальної мережі TikTok.

Заяву про готовність обговорювати потенційну угоду оприлюднено після розмови гендиректора Microsoft Сатьї Наделла з президентом США Дональдом Трампом, повідомляють у корпоративному блозі Microsoft.

У Microsoft заявили про намір прискорити переговори з ByteDance щодо угоди з продажу американської частки TikTok і досягти результатів протягом "декількох тижнів". Крайньою датою завершення переговорів у компанії назвали 15 вересня. Водночас Microsoft продовжить діалог з владою США, в тому числі з президентом.

У Microsoft запевнили, що після придбання в роботі нічого не змінюватимуть і TikTok продовжить працювати, як раніше, але користувачі отримають "безпеку світового рівня, приватність і цифровий захист", а операційне управління буде здійснюватися з максимальною прозорістю та під контролем урядових регуляторів конкретних країн.

Також Microsoft планує переконатися, що дані американських користувачів TikTok, кількість яких становить 80 млносіб, в повному обсязі зберігаються і обробляються в США.

Наразі умов угоди компанія не розголошує. Разом із тим зазначається, що придбання частки TikTok може ускладнити стосунки Microsoft із компанією Facebook, яка розглядає ByteDance як конкурента. Microsoft вклала у Facebook $240 млн у 2007-му, і з цього часу дві компанії спільно працювали над різними ініціативами. У червні, коли Microsoft оголосила, що закриє свою послугу потокового перегляду відеоігор Mixer, вона закликала користувачів перейти на продукт-конкурент Facebook.

Популярна мережа TikTok належить китайському конгломерату ByteDance, другій за величиною ринкової капіталізації непублічній (акціонерне товариство закритого типу) компанії у світі. Ще на початку липня держсекретар США Майк Помпео заявляв про можливе блокування застосунку в США на тлі підозр у шпигунстві та співробітництві з китайськими спецслужбами.

31 липня New York Times написала, що Microsoft домовляється про купівлю американського підрозділу соціальної мережі TikTok. Наступного дня президент США Дональд Трамп заявив про намір заборонити TikTok у США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram