ГоловнаТехнології

Паперова версія ідентифікаційного коду залишиться в минулому

Відтепер податковий номер у "Дії".

Паперова версія ідентифікаційного коду залишиться в минулому
Фото: zik.ua

Українцям більше не потрібно буде носити з собою паперову версію ідентифікаційного коду. Зараз документ став доступний у додатку "Дія". Про це розповів керівник Мінцифри Михайло Федоров у своєму Telegram.

"Учора Верховна Рада прийняла зміни до податкового кодексу, тим самим проклала шлях до легалізації електронного ІПН (податковий номер, який ми всі тягаємо за собою на папірці)", - написав міністр. 

Цей окремий документ буде внесено для того, щоб прискорити більшість процедур з виготовлення документів.

Цифровий ідентифікаційний код можна буде подати держорганам чи іншим відомствам, де його вимагатимуть через QR або пуш-повідомлення.

Уже зараз у мобільному додатку "Дія" доступні кілька важливих документів:

- Електронний паспорт

- Електронне водійське посвідчення

- Автоцивілка

- Студентський квиток

- Військовий квиток

- Закордонний паспорт

- Штрафи на авто

Однак не всі органи та організації приймають ці документи. Це, наприклад, стосується закордонного е-паспорта, з яким ще не можна подорожувати за кордон. Або внутрішнього паспорта, який приймають далеко не всі організації.

Нагадаємо, додаток "Дія" встановлено на телефонах понад 3 мільйонів українців. З них понад 2,6 мільйона використовують додаток, щоб побачити технічний паспорт або водійське посвідчення. У 307 тисяч осіб запрацювало страхування. Активних студентів - 151 тисяча, тобто кожен п'ятий студент у країні використовує додаток.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram