>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У момент аварії Ферстаппена на Гран-прі Великої Британії перевантаження склало 51g

Боротьба в чемпіонаті світу Формули-1 загострилася.

Льюїс Гамільтон
Фото: EPA/UPG
Льюїс Гамільтон

На легендарній трасі "Сільверстоун" пройшов черговий етап чемпіонату світу в класі машин Формула-1 - Гран-прі Великої Британії.

У драматичній битві з гонщиком "Феррарі" Шарлем Леклером гонку виграв 7-разовий і чинний чемпіон Льюїс Гамільтон.

Замкнув подіум партнер Льюїса по "Мерседесу" Валттері Боттас.

Зазначимо, що старт гонки запам'ятався запеклою боротьбою лідера сезону пілота "Ред Булла" Макса Ферстаппена, який стартував з поулу, з Гамільтоном.

Гонщики протягом неповного першого кола в декількох поворотах їхали пліч-о-пліч, а в Copse на швидкості під 300 км на годину місця для двох болідів не залишилося. Відбувся контакт правого переднього колеса Ферстаппена з лівим заднім колесом Гамільтона.

У результаті болід пілота "Ред Булла" в некерованому польоті врізався у відбійник. Машина команди "Мерседес" виявилася міцною, і Гамільтон зумів продовжити гонку.

Після фінішу Гран-прі Великобританії керівник Red Bull Racing Крістіан Горнер був вкрай розгніваний, він вважає ініціатором аварії Гамільтона.

"Чесно вам скажу, такого бути не повинно. Макс у момент аварії пережив перевантаження в 51g. Гамільтон - 7-разовий чемпіон світу, і він не повинен виконувати такі маневри. Це неприйнятно. Він наражав на небезпеку іншого гонщика", - цитує Горнера f1news.ru.

Додамо, що за цей інцидент стюарди покарали Гамільтона 10-секундним штрафом, який гонщик "Мерседеса" відбув на своєму єдиному піт-стопі, що не завадило йому за кілька кіл до фінішу наздогнати і обійти гонщика "Феррарі".

Результат гонки.

Особистий залік пілотів.
Кубок конструкторів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram