>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Динамо" обурене безпринципним порушенням умов конфіденційності в допінговій справі Бесєдіна

Клуб украй незадоволений тим, що відомості про деталі справи Бесєдіна стали надбанням громадськості.

"Динамо" обурене безпринципним порушенням умов конфіденційності в допінговій справі Бесєдіна
Фото: Динамо

Напередодні координатор допінг-контролю Української асоціації футболу (УАФ) Максим Бецко розповів подробиці в допінговій справі Артема Бесєдіна.

Зокрема, Бецков повідомив, що клубний лікар запропонував форварду заборонений препарат фенотропіл замість таблетки від головного болю.

Той факт, що конфіденційна інформація стала доступною всім охочим, обурила столичний клуб, який на своєму офіційному сайті оприлюднив комюніке.

"Координатор допінг-контролю УАФ Максим Бецков порушив положення пункту 22.05 антидопінгового регламенту УЄФА, надавши медіа відомості про деталі дисциплінарної процедури щодо можливого порушення Артемом Бесєдіним антидопінгових правил", - ідеться в заяві "Динамо".

"Згідно з правилами, жодна національна асоціація не може розкривати інформацію про перебіг справи до офіційної заяви УЄФА, яка може бути опублікованою не раніше, ніж через 20 днів після того, як набуде чинності остаточне рішення.

Аналогічні положення закріплені в статті 14 Кодексу ВАДА, який є обов'язковим для виконання всіма національними асоціаціями. Ба більше, в разі, якщо буде встановлено, що футболіст не вчинив антидопінгового порушення, УЄФА може розкрити відомості про справу винятково за згодою футболіста.

Безперечно, УАФ і всі її співробітники, які володіють будь-якою інформацією про перебіг і обставини антидопінгових справ, повинні дотримуватися умов конфіденційності та нести відповідальність за її порушення.

Сподіваємося, що репутація України не постраждає через непрофесіоналізм Максима Бецков, який дивним чином вирішив поділитися конфіденційною інформацією саме з каналом "Футбол 1", а дисциплінарні органи УАФ почнуть службове розслідування і залучать всіх винних до відповідальності за вчинене порушення та неповагу до регламенту УЄФА і Кодексу ВАДА.

За нашою інформацією, працівники УАФ, зацікавлені в дискредитації ФК "Динамо", надали журналістам конфіденційні матеріали справи. Ми звертаємося до медіа, які отримають доступ до такої інформації, продемонструвати повагу до УЄФА та Артему Бесєдіну і не поширювати документи. Тому що в подальшому саме ви і ваше медіа будете причетні до порушення правил УЄФА і ВАДА ".

Нагадаємо, за нарушение антидопинговых правил Беседин был отстранен на год. Покарання набула чинності 19 грудня минулого року.

Артем провалив допінг-пробу за підсумками матчу групового раунду Ліги Європи проти "Мальме" (3: 4).

Нагадаємо, у справі Бесєдіна був отстранен от работы главный врач "Динамо" Леонид Миронов.

У нинішньому сезоні нападник встиг провести 23 матчі за "Динамо" у всіх турнірах, забити 8 голів і віддати один асист. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram