>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФІА відреагувала на погрози команд "Формули-1" подати до суду через угоду з "Феррарі"

Федерація автоспорту вважає свої рішення законними.

ФІА відреагувала на погрози команд "Формули-1" подати до суду через угоду з "Феррарі"
Фото: www.fia.com

Міжнародна федерація автоспорту (ФІА) на своєму сайті опублікувала офіційну заяву про угоду з "Феррарі" щодо конструкції двигуна сезону-2019.

"ФІА провела докладний технічний аналіз мотора "Феррарі", як і всіх інших учасників. Великі і ретельні дослідження протягом сезону-2019 спровокували підозри, що мотор "Феррарі" може розглядатися як не відповідний регламенту. "Феррарі" жорстко протистояла і підкреслювала, що мотор повністю відповідає регламенту. ФІА не була повністю задоволена цим, але вирішила, що подальші дії не обов'язково повинні мати наслідки, зважаючи на складність справи і неможливість надати неспростовні докази порушення регламенту.

Щоб уникнути негативних наслідків від тривалих судових розглядів, особливо у світлі невизначеності результату таких процесів, діючи в інтересах чемпіонату і його власників, ФІА, відповідно до статті 4 Дисциплінарного кодексу, вирішила укласти ефективну і переконливу угоду з "Феррарі", щоб припинити розгляд.

Такий вид угоди - законний інструмент, який вважається важливим компонентом будь-якої судової системи і застосовується багатьма державними органами та іншими спортивними федераціями під час вирішення спорів.

Конфіденційність умов угоди передбачена статтею 4 Дисциплінарного кодексу.

ФІА вживатиме всіх необхідних заходів, щоб захистити спорт і свою репутацію як регулятора "Формули-1", - сказано в заяві.

Напередодні сім команд "Формули-1", що не використовують двигунів "Феррарі", пригрозили подати до суду, звинувативши сторони у змові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram