>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Стало відомо, скільки заробив "Шахтар" в нинішній Лізі чемпіонів

Практично пів бюджету клубу.

Стало відомо, скільки заробив "Шахтар" в нинішній Лізі чемпіонів

"Шахтар" заробив мінімум 43,9 млн євро в Лізі чемпіонів 2019/20 за підсумками групового етапу турніру і недорахувався щонайменше 10,4 млн євро через виліт із турніру, повідомляє sportarena.com.

Пряме влучення в ЛЧ принесло в клубну казну "Шахтаря" (без урахування виступів на груповому етапі) 38 млн євро. Усі клуби групового турніру ЛЧ отримали від УЄФА по 15,25 млн євро.

Ще 23 млн євро "Шахтар" отримав за попередні виступи в єврокубках. В оновленій формулі бонусів за участь у єврокубках з'явилися виплати на основі клубного європейського рейтингу за останні 10 сезонів. 32 учасники ЛЧ отримають частку залежно від місця в рейтингу: одна "частка" (1,108 млн євро) за кожне місце - найкращий клуб отримує 32 "частки", 2-й - 31 "частку" і т.д.

"Шахтар" розташувався на 16 місці рейтингу клубів, проте завдяки неучасті в ЛЧ МЮ, "Арсеналу", "Порту" і "Севільї" донецький клуб піднявся на 4 позиції - на 12 місце рейтингу клубів ЛЧ і відповідно отримав 21 "частку" по 1,108 євро (23,268 млн євро).

За спортивні успіхи в групі ЛЧ (перемога оцінюється 2,7 млн євро, нічия - 900 тис. євро) "Шахтар" заробив 5,4 млн євро: 1 перемога (2,7 млн євро) і 3 нічиї (2,7 млн євро).

Разом донецький "Шахтар" заробив у ЛЧ нинішнього сезону щонайменше 43,918 млн євро.

Вихід в 1/8 фіналу ЛЧ міг принести в клубну казну "гірників" ще 9,5 млн євро, однак "Шахтар" напередодні поступився в Харкові "Аталанті" (0:3) і "опустився" в Лігу Європи, в якій розцінки значно скромніші.

Гонорар донецького клубу буде збільшено за рахунок додаткових відрахувань із визначення цінності кожного внутрішнього телевізійного ринку. Цю суму підрахують пізніше і, можливо, повідомлять широкому загалу за підсумками фінансового звіту УЄФА за сезон 2019/20.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram