ГоловнаСуспільствоЖиття

​На Work.ua з'явились вакансії з бронюванням від мобілізації

Вони публікуються у спеціальному розділі і позначені спеціальним фільтром.

​На Work.ua з'явились вакансії з бронюванням від мобілізації
Фото: Work.ua

Сайт пошуку роботи в України Work.ua створив окремий розділ, а також фільтр із вакансіями, де можна отримати бронь від мобілізації.

Про це повідомила пресслужба компанії.

"Зараз знаходити співробітників важко всім роботодавцям, зокрема й підприємствам, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності українців. Однак таким компаніям держава надає можливість бронювати працівників, і це може бути додатковою перевагою для кандидатів під час пошуку роботи", – йдеться в повідомленні.

Станом на 21 травня розділ включає понад 800 вакансій, які, як запевняють самі роботодавці, передбачають бронювання працівників від призову на військову службу.

Як аналізує LIGA.net, серед компаній, які бронюють працівників: "Сільпо", OKKO, Rozetka, Roshen, "Нова Пошта" та Jysk.

Бронюються такі вакансії, як продавець у відділ "Випічки", оператор АЗК, комірник, торговельний представник, фахівець-приймальник поштового відділення та спеціаліст із монтажу та перебудови магазинів тощо.

Бронювання також пропонує корпорація "Барком" (ТМ "Родинна ковбаска"). Так, за інформацією на сайті Work.ua, від призову на військову службу бронюються пакувальник напівфабрикатів, формувальник тіста, який працюватиме у нічну зміну, та обвалювальник тушок.

Подібні умови щодо військової служби матиме укладальник хлібобулочних виробів ТОВ "Золотий коровай" (Хліб Житомира), менеджер контакт-центру бренду хот-догів Mr Grill (Premier Food Group) та пекар із приготування піци мережі супермаркетів "THRASH! ТРАШ!" (Fozzy Group).

  • 20 листопада минулого року Міністерство оборони та Work.ua підписали меморандум про співпрацю. Тепер на платформі здійснюють рекрутинг до Збройних сил України.
  • Також Міноборони розпочало проєкт із рекрутингу з організацією Lobby X.

    7 грудня  заступниця міністра оборони Наталія Калмикова і генеральний директор сервісу для пошуку роботи Robota.ua Валерій Решетняк підписали Меморандум про співпрацю в рамках реалізації проєкту рекрутингу. Це вже третя компанія, з якою підписано відповідну угоду. Четвертою стала компанія Olx.ua.

  • У березні цього року всі військові частини, ТЦК і навчальні центри отримали новий алгоритм рекрутингу до ЗСУ. Алгоритм створили для людей, які мають бажання знайти себе в ЗСУ, проте наразі він діятиме для добровольців.
  • Крім того, Міноборони обговорює проведення рекрутингу до Сил оборони не загально до ЗСУ, а окремо до кожного виду військ. Це - модель, яку використовують у США. Тоді види військ конкурують за мобілізаційний ресурс, пропагують свою ідеологію.

    У березні Десантно-штурмові війська також запустили сайт, на якому можна подати заявку на службу в будь-якій бригаді Командування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram