ГоловнаСуспільствоЖиття

На Закарпатті собака завадив ухилянтам потрапити в Угорщину

Двоє закарпатців хотіли перетнути Тису на надувних човнах, однак їх виявив службовий пес.

На Закарпатті собака завадив ухилянтам потрапити в Угорщину
Закарпатців, які намагалися втекти із країни, знайшов службовий собака
Фото: ДПСУ

На Закарпатті собака допоміг викрити ухилянтів, які планували переплисти річку Тиса на надувних човнах. 

Про таке інформує ДПСУ.

"Двох закарпатців – жителя міста Виноградів та села Худльово Ужгородського району, затримали прикордонники відділу «Вилок» Мукачівського загону", – зазначили прикордонники.

Як йдеться у повідомленні, чоловіки, дочекавшись сутінок, вирішили пробратися до річки Тиса, щоб через кордон потрапити в Угорщину.

"Плани спритників зруйнував прикордонний наряд, який патрулював кордон з чотирилапим помічником Фреєм. Службовий собака «сповістив» про наявність поблизу чужих осіб та допоміг їх виявити", – розповіли у ДПСУ.

Чоловіки були одягнені у рятувальні жилети і мали при собі два гумових човни, які "красномовно свідчили про наміри долати річкову ділянку українсько-угорського кордону".

Двоє закарпатців на гумових човнах планували перетнути кордон
Фото: ДПСУ
Двоє закарпатців на гумових човнах планували перетнути кордон

Стосовно закарпатців склали протоколи про адмінправопорушення.

Наразі оперативники загону встановлюють коло осіб, причетних до організації незаконної подорожі чоловіків.

  • Нещодавно прикордонники витягнули із річки Тиса 28-річного чоловіка, який намагався потрапити до Угорщини. Мокрому та знесиленому, який не мав вже сил самостійно вибратися з води, прикордонники допомогли вийти на берег та доставили у підрозділ, де дали змогу зігрітись та напоїли гарячим чаєм.
  • У січні прикордонники витягли напівпритомного чоловіка з Тиси. Врятований розповів, що знайшов у соцмережі “ділків”, які за 5 тисяч доларів пообіцяли "офіційний" перетин кордону через пункт пропуску. Натомість на кордоні “помічники” запропонували йому перейти Тису в темний час доби.
  • На початку листопада недалеко від річки затримали чотирьох осіб із дитячими надувними кругами, які зібралися перепливати Тису. Двоє із них були неповнолітніми, які за 100 доларів погодилися допомогти ухилянтам.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram