ГоловнаСуспільствоПодії

Підтоплення тунелів Київського метро: правоохоронці виявили просідання ґрунту над станцією метро “Деміївська”

Також на асфальті з'явились тріщини.

Підтоплення тунелів Київського метро: правоохоронці виявили просідання ґрунту над станцією метро “Деміївська”
Фото: Офіс Генпрокурора

Правоохоронці провели огляд території над станцією метро “Деміївська” у межах кримінального провадження щодо підтоплення тунелів Київського метрополітену.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора. 

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури Києва проводиться дослідження обставин у кримінальному провадженні за фактом службової недбалості, у зв’язку з виникненням аварійної ситуації, що призвела до порушення герметичності, протікання води в тунелі київського метрополітену на Оболонсько-Теремківській лінії метро.

17 та 19 грудня 2023 року правоохоронці із залученням експерта провели огляд місцевості над станцією метро «Деміївська».

Виявлено просідання ґрунту із появою тріщин на асфальті, а також просідання торгівельних павільйонів над тунелем метро біля колишнього Деміївського ринку.

Зафіксовані результати огляду будуть скеровані до експертного закладу для врахування під час проведення будівельно-технічної експертизи, призначеної з метою встановлення технічного стану перегінного тунелю між станціями метро «Деміївська» та «Либідська» та причин виникнення аварійної ситуації.

 

Підтоплення тунелів Київського метро

  • Рух поїздів між станціями київського метро "Деміївська" та "Теремки" припинили через ремонт на близько 6 місяців. Для перевезення пасажирів передбачені дублюючі маршрути наземного транспорту від "Теремків" до "Либідської".
  • Через закриття шести станцій метро на Либідській у Києві змінили схему руху.
  • Для розвантаження маршруту на Теремки Київ розглядає варіант з одностороннім рухом на Васильківській і Голосіївському проспекті
  • Співробітники столичної поліції в метрополітені розпочали досудове розслідування у зв’язку з підтопленням тунелів Київського метрополітену. А у "Київському метрополітені", "Метробуді" і структурних підрозділах КМДА пройшли обшуки.
  • Нині голова постійної комісії Київради з питань бюджету і соціально-економічного розвитку Андрій Вітренко допустив, що для ремонту моста Метро рух треба буде обмежити і на "червоній" гілці. Рішення ухвалять, якщо міст визнають аварійно небезпечним. Тим часом зараз виділили кошти на розробку проєктно-кошторисної документації. 
  • Після його заяви КМДА опублікувала повідомлення про те, що заплановані на наступний рік роботи з підсилення опор мосту Метро не вплинуть на роботу метрополітену. 
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram