ГоловнаСуспільствоВійна

Є проблеми витоку мастила з машинного залу Каховської ГЕС, яке рухається у бік Чорного моря, - Клименко

Для ліквідації наслідків необхідне додаткове обладнання, реагенти та фахівці.

Є проблеми витоку мастила з машинного залу Каховської ГЕС, яке рухається у бік Чорного моря, - Клименко
Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко
Фото: МВС України

Про наслідки підриву окупантами Каховської ГЕС йшлося під час зустрічі міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка та посла США в Україні Бріджит Брінк.

Про це повідомляє пресслужба МВСУ.

Клименко повідомив, що наразі є проблеми витоку мастила з машинного залу Каховської ГЕС, яке рухається у бік Чорного моря. Для ліквідації наслідків необхідне додаткове обладнання, реагенти та фахівці. 

Крім того, лише на Дніпропетровщині близько 167 тисяч людей залишилися без води. Тож перше завдання у цьому напрямку – пробурити додаткові свердловини або дати воду з русла Дніпра.

"На сьогодні проблем з підвозом води немає, як з питною, так і технічною. Але це вимагає серйозної логістики. Головне, щоб люди, які постраждали від цієї катастрофи отримали нове житло", – сказав міністр.

Брінк заявила, що дуже обурена черговим терористичним актом Росії та наголосила, що офіційний Вашингтон докладатиме максимум зусиль, аби Україна могла оперативно подолати ці наслідки.

Посол США в Україні Бріджит Брінк
Фото: МВС України
Посол США в Україні Бріджит Брінк

Нагадаємо, шведське агентство з надзвичайних ситуацій запропонувало Україні 250 міношукачів для ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС.

Тим часом Європарламент визнав знищення дамби Каховської ГЕС воєнним злочином Росії. В ухваленій резолюції йдеться, що всі винні будуть притягнуті до відповідальності згідно з міжнародним правом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram