ГоловнаСуспільствоВійна

Масована ракетна атака 29 грудня: вибухи в Києві, Харкові, Львові, Одесі, робота ППО

Повітряна тривога тривала з шостої ранку близько п'яти годин. 

Масована ракетна атака 29 грудня: вибухи в Києві, Харкові, Львові, Одесі, робота ППО
Фото: Одеса офіційно

Уранці 29 грудня Росія почала чергову масовану ракетну атаку. По всій країні працює протиповітряна оборона.

Після нічної атаки дронів-камікадзе ворог атакує Україну з різних напрямків крилатими ракетами повітряного та морського базування з літаків стратегічної авіації та кораблів", – повідомили в Командуванні Повітряних сил.

Повітряну тривогу оголосили о 5:33 спочатку в південних областях, близько 8 ранку вона поширилася на всю країну. 

Над Сумською областю сили оборони України збили дві ворожі ракети - з перших, випущених ворогом за ранок. 

У Києві уламки збитої російської ракети пошкодили приватну будівлю та авто в Дарницькому районі. 

"Працюють сили ППО! Уламками збитої ракети пошкоджена приватна будівля в Дарницькому районі та припаркований поруч автомобіль. Інформація щодо жертв уточнюється", – йдеться у повідомленні КМВА.

Мер міста Віталій Кличко написав, що в столиці було декілька вибухів. Він також повідомив про можливі перебої зі світлом і порадив киянам зробити запас води.

"Ситуація станом на 9:30. Працює ППО! Уламками збитих ракет пошкоджено два приватних будинки в Дарницькому районі. Також пошкоджено промислове підприємство в Голосіївскому районі та дитячий майданчик в Печерському районі”, - йдеться у повідомленні КМВА.

Над Києвом, за попередньою інформацією, під час масованої ракетної атаки 29 грудня збито 15 ракет, повідомив мер міста Віталій Кличко, пізніше додавши, що збита ще одна.

Фото: Офіс генерального прокурора

Фото: Офіс генерального прокурора

ППО вже спрацювала в Києві, Одеській, Сумській і Полтавській областях. 

Над Чорним морем українські військові збили 5 ракет, повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім. 

“Збили 3 ракети над морем у нас”, - написав Кім. Пізніше він додав, що було збито ще 2. 

Внаслідок масованої ракетної атаки на Україну з ранку 29 грудня в Харкові пролунало кілька вибухів. Про це повідомив мер міста Ігор Терехов.

"Ракетна атака на Харків. У місті є серія вибухів. Попередньо – прильоти до Слобідського району. По яких об'єктах били та чи є постраждалі - інформація поки що уточнюється", - зазначив Терехов.

Згодом у Харкові зупинили рух метрополітену.

Мер Львова Андрій Садовий повідомив про вибухи у місті внаслідок масованої ракетної атаки по Україні.

За повідомленням глави Львівської ОВА Максима Козицького, над Львівщиною працює ППО.

Оновлення 9:54. 90% Львова залишилося без світла. Електротранспорт зупинений.

"90% міста - без світла. Чекаємо додаткову інформацію від енергетиків. Трамваї та тролейбуси у місті не курсують. Можуть бути перебої з водопостачанням. Переходимо на роботу дизель-генераторів на об'єктах критичної інфраструктури", - заявив Садовий.

Через атаки росіян частково знеструмлено залізничну інфраструктуру, через що кілька поїздів рухаються із затримкою, повідомляє "Укрзалізниця".

“Внаслідок точкового знеструмлення інфраструктури 5 поїздів “Укрзалізниці” з-поміж 77 прямують із затримкою понад 30 хвилин”, - йдеться у повідомленні.

В Одеській області вранці 29 грудня уламки ракети потрапили в житловий будинок.

Оновлення 10:18. Підрозділами протиповітряної оборони над Одеською областю збито 21 ракету, повідомив голова Одеської ОВА Максима Марченко.

"На жаль, наслідок влучань є пошкодження енергетичної інфраструктури, тому по області відбуваються екстрені відключення електроенергії. Всі служби на місцях і працюють", - зазначив він.

№7/8 Одеса-Головна — Харків +2:37№1/2 Харків — Івано-Франківськ +1:07№129/130 Кременчук — Ворохта +0:39№149/150 Полтава-Південна — Чернівці +0:39№65/66 Умань — Харків +0:37

Київська кільцева електричка — за розкладом.

Зазначається, що усі "Фортеці незламності" на вокзалах мають резервне живлення та захищають людей. Посадка та висадка на поїзди триває через підземні переходи, де це можливо. В разі запізнення через тривогу на свій поїзд, можна з тим же квитком протягом доби доїхати будь-яким іншим рейсом того ж напрямку.

Також повідомляється, що поїзд 38 Запоріжжя-Київ прибув на 20 хвилин пізніше, бо затримався на дільниці Славгород-Синельниково: посеред колії лежали уламки збитого «Шахеда».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram