ГоловнаСуспільствоВійна

Головне за ніч. П’ятниця, 18 листопада

Відбиті атаки противника на Донбасі, ворожі обстріли Херсона і Дніпропетровщини, антирекорд відключень електрики в Києві.

Головне за ніч. П’ятниця, 18 листопада

Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє, що минулої доби підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Новоселівське і Стельмахівка Луганської області та Білогорівка, Верхньокам’янське, Спірне, Опитне, Первомайське, Водяне та Новомихайлівка Донецької області.

За добу Сили оборони України збили чотири крилаті ракети, двакеровані авіаційні ракети та 5 БпЛА “Шахед-136”.

Ворог не припиняє обстрілювати позиції наших військ та населені пункти неподалік лінії зіткнення. За минулу добу російські загарбники завдали п`ятьох авіаційних та 27 ракетних ударів, здійснили понад 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Більше про оперативну обстановку станом на ранок 18 листопада – у нашій новині.

Унаслідок ворожого обстрілу Херсону від осколкових поранень загинув місцевий мешканець.

На Херсонщині окупанти обстрілюють правий берег Дніпра реактивними системами залпового вогню, мінометами та важкою артилерією, повідомили в оперативному командуванні “Південь”. Під вогневим ураженням тримають Чорнобаївку, Антонівку і Херсон.

Уночі російські війська обстрілювали Дніпропетровщину з ракетних систем залпового вогню. Від ворожого вогню знову потерпала Нікопольщина.

Минулося без постраждалих. У місті пошкоджені кілька багатоповерхових та приватних будинків, господарські споруди та лінія електропередачі.

Ніхто, на щастя, не постраждав і в одному з сіл Запорізькій області, де в ніч на п'ятницю внаслідок ракетного удару було пошкоджено будівлю будинку культури.

У четвер, 17 листопада, у Києві зафіксовано антирекорд за обсягом відключень електроенергії - вони становили понад 500 МВт за звичайного споживання 1000-1200 МВт.

"Цілий день у Києві діють екстрені відключення, систему обмежили майже на 523 МВт. Ці відключення – антирекорд за весь час. Але від нас вони не залежать – зараз у енергетиків завдання забезпечити критичну інфраструктуру та стабілізувати систему, щоб не було ще більших пошкоджень", – повідомив СЕО постачальника енергоресурсів YASNO Сергій Коваленко.

Він відзначив також зростання кількості звернень до контакт-центру YASNO і мережевих операторів.

Переговори між депутатами Європарламенту стосовно резолюції про визнання Росії спонсором тероризму тривали чотири години, повідомив депутат Європарламенту Андріус Кубілюс.

“Основна лінія: “Європейський парламент… визнає Росію державою-спонсором тероризму і державою, яка використовує засоби тероризму”, - написав євродепутат.

Як раніше повідомлялось, перед початком саміту G20 на Балі Група ЄНП висловила рішуче несхвалення присутності Росії на переговорах лідерів G20. Тоді ж повідомлялось, що ЄНП проголосує за резолюцію Європарламенту, щоб віднести Російську Федерацію до категорії терористичної держави.

Північна Корея у пʼятницю запустила ракету, яка впала в 200 кілометрах від Японії. Ця ракета може бути міжконтинентальною балістичною і мати достатню дальність, щоб досягти материка США, заявили японські посадовці.

Запуск відбувся через день після попередньої випущеної ракети і попередження КНДР про "жорсткішу військову відповідь" на посилення американської присутності в регіоні.

Міністр оборони Японії Ясукадзу Хамада заявив журналістам, що запущена в пʼятницю ракета здатна пролетіти до 15 000 км, а головний секретар кабінету міністрів Хірокадзу Мацуно сказав, що вона пролетіла на висоті близько 6 000 км з дальністю 1 000 км, перш ніж приземлитися в морі приблизно 200 кілометрів на захід від півострова Осіма в Хоккайдо.

Згідно з даними премʼєр-міністра Японії, повідомлень про спричинені ракетою пошкодження не надходило. Водночас він наголосив, що неодноразових запусків із боку КНДР допускати не можна.

Найповніша картина сьогоднішнього дня обов’язково буде на нашому сайті.

Тримаймося і наближаємо Перемогу!

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram