ГоловнаСуспільствоВійна

Російські окупанти здійснили 85 атак на об’єкти електроенергетики України, – Офіс Генпрокурора

Росія прицільно б’є по критичній інфраструктурі України.

Російські окупанти здійснили 85 атак на об’єкти електроенергетики України, – Офіс Генпрокурора
Фото: Пресслужба Офісу президента

З 24 лютого збройними силами РФ було здійснено 85 атак на об’єкти електроенергетики України. З них 51 атака – у жовтні.

Про це повідомила пресслужба Офісу Генпрокурора України. 

Найбільше ударів по об’єктах критичної інфраструктури завдано у Дніпропетровській області – вісім, Львівській – шість, Вінницькій – пʼять, Сумській – чотири, Харківській – чотири, в Києві – чотири. 

Фото: Пресслужба Офісу Генпрокурора

“Це політика знищення українців через створення умов, непридатних для життя. З наближенням зими російське керівництво свідомо позбавляє людей базових речей: води, електрики, тепла. Так само як свідомо прирікало на голодну смерть під час Голодомору 1932-1933 років. Це – тероризм і воєнний злочин”, – заявив Генеральний прокурор Андрій Костін.

Він закликав ООН підтримати створення Міжнародного трибуналу для агресора, оскільки Росія та її керівництво мають постати перед судом за злочин агресії, геноциду і воєнні злочини.

Нагадаємо, внаслідок ракетних ударів 10-11 жовтня в Україні було пошкоджено близько 30% енергетичної інфраструктури України. 

Пізніше повідомлялось, що від початку повномасштабного вторгнення Росія обстріляла Україну 4500 ракетами. Оскільки запас ракет вичерпується, РФ звернулася до Ірану, щоб там придбати необхідну зброю. Зокрема – тисячі дронів-камікадзе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram