ГоловнаСуспільствоВійна

Росіяни заявляють про нібито мінування будівлі, де вони готують судилище над захисниками Маріуполя

Наразі до філармонії прибуло кілька автобусів у супроводі військових РФ.

Росіяни заявляють про нібито мінування будівлі, де вони готують судилище над захисниками Маріуполя
Фото: Міськрада Маріуполя

На територію філармонії в Маріуполі, де російські окупанти планують провести показове "судилище" над полоненими захисниками "Азовсталі", прибуло кілька автобусів у супроводі військових.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у своєму Telegram-каналі.

"Судилище. Квартал з будівлею філармонії зачинено російськими військовими другу добу поспіль. Вчора працівникам - робочим у філармонії наказали не виходити на роботу. Вранці до будівлі під'їхало три автобуси у супроводі п’яти КамАЗів з військовими. Хто і нащо поки невідомо", - написав він.

Крім того, підконтрольні окупантам пабліки повідомили про нібито мінування філармонії і знаходження там щонайменше одного вибухового пристрою.

"Ця інформація з посиланням на «моє джерело в філармонії точно бачило» схожа на підготовку інформаційного простору до чергової провокації росіян за участі наших захисників. Фактичне мінування в умовах жорстких заходів безпеки в будівлі філармонії та поруч просто неможливо. Тому, звертаємо увагу на розповсюдження такої інформації та просимо розголосу ЗМІ з метою запобігання будь-яких провокацій російською стороною. Як показує досвід – вони досі бояться публічності", - прокоментував Андрющенко.

"Дата початку судилища залишається невідомою, однак сукупність факторів як то закінчення будівельних робіт, нетипова навала російських пропагандистів в Маріуполь свідчить про те, що рахунок може йти якщо не на години, то на дні", - додав він.

Нагадаємо, російські окупанти планують провести показове "судилище" над полоненими захисниками "Азовсталі" на День незалежності України, 24 серпня. У розвідці Міноборони повідомляли, що за одним із можливих сценаріїв, росіяни можуть завдати по приміщенню філармонії точкового ракетного удару.

У серпні росіяни говорили, що планують провести суд над полоненими захисниками України у вересні. Для цього на сцені маріупольської камерної філармонії вони облаштували тюремні клітки.

Україна закликає весь цивілізований світ не допустити судилища і вимагає негайно направити представників Організації Об'єднаних Націй, Міжнародного комітету Червоного Хреста до місць, в яких утримують українських військовополонених, передусім – до Оленівки, де окупанти умисно влаштували теракт для недопущення обміну військовополоненими.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія сама відріже себе від можливих переговорів, якщо влаштує судилище над полоненими українськими захисниками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram