ГоловнаСуспільствоВійна

Міністр оборони Британії Воллес відвідав навчання українських військових

Кожен курс триватиме кілька тижнів.

Міністр оборони Британії Воллес відвідав навчання українських військових
Фото: EPA/UPG

До Великої Британії прибула перша група українських солдатів, які беруть участь у новій програмі, в рамках якої в найближчі місяці буде навчено до 10 тис. українців. Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес відвідав українських військових.

Про це повідомляться на сайті уряду Великої Британії. 

Програма є частиною зобов'язання Великої Британії підтримувати Україну в її боротьбі проти агресії РФ, і на сьогодні становить понад 2,3 мільярда фунтів стерлінгів у вигляді військової допомоги, а ще передбачає понад 5000 протитанкових озброєнь NLAW і реактивні системи залпового вогню M270.

"Ця амбітна нова програма навчання є наступним етапом підтримки Великою Британією Збройних сил України в їхній боротьбі проти російської агресії. Використовуючи досвід світового рівня британської армії, ми допоможемо Україні відновити свої сили і посилити опір, оскільки вони захищають суверенітет своєї країни і своє право обирати своє майбутнє", - наводить слова міністра пресслужба.

Кожен курс триватиме кілька тижнів. Навчання дасть новобранцям, навички, необхідні для ефективного ведення бою на передовій. Оснований на базовій підготовці британських солдатів курс охоплює поводження зі зброєю, першу допомогу на полі бою, польові навички, тактику патрулювання і право збройних конфліктів.

"Уряд швидко закупив автомати АК для програми навчання, а це означає, що українські солдати можуть тренуватися зі зброєю, яку вони будуть використовувати на передовій. Ці зусилля були підтримані валлійською гвардією, яка за 17 днів випробувала понад 2400 таких гвинтівок, щоб переконатися, що вони готові до початку навчання українців. Велика Британія також подарувала одяг і спорядження для підтримки українських солдатів в їх навчанні і поверненні в Україну", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 7 липня Україну відвідав начальник Штабу оборони Великобританії адмірал сер Тоні Радакін.

Відставка прем’єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона не змінить політику цієї країни щодо України, вважає міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram