ГоловнаСуспільствоВійна

​Росія обстріляла ТРЦ Кременчука на Полтавщині, є загиблі (оновлено)

У центрі перебувала понад тисяча цивільних.

​Росія обстріляла ТРЦ Кременчука на Полтавщині, є загиблі (оновлено)

Росія вкотре завдала ударів по місті Кременчук, що на Полтавщині.

Інформацію підтвердив керівник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

"Прильоти" по Кременчуку. Деталі згодом. Залишаємося в укриттях!", - написав Лунін у своєму Telegram.

Фото: twitter/Alona Minenko

Згодом він повідомив, що в місті зафіксували влучання в цивільний обʼєкт. "На жаль, є постраждалі", - додав керівник ОВА.

Він також зауважив, що жителі Полтави могли чути звуки вибухів під час останньої повітряної тривоги. Проте інформації про влучання ворожих ракет по обласному центру немає.

Оновлення 17.08. За інформацією міського голови Кременчука Віталія Малецького, ракетний удар "прийшовся у дуже людне місце, яке на 100% немає відношення до військових дій. Є загиблі та постраждалі".

Оновлення 17.28. Дмитро Лунін повідомив, що окупанти влучили в торгово-розважальний центр Кременчука.

"Зараз на місці працюють медики, рятувальники та правоохоронці. Кількість постраждалих уточнюється", - зазначив очільник Полтавщини.

На Telegram-каналі Президента Володимира Зеленського оприлюднили відео з місця події.

"Росія продовжує виміщати своє безсилля на звичайних громадянах. Сподіватися на адекватність і людяність з її боку марно", - зазначив Зеленський.

За інформацією глави держави, у ТРЦ перебувала понад тисяча цивільних.

Оновлення 17.50. Як повідомив заступник керівника ОПУ Кирило Тимошенко, наразі відомо про 20 поранених, з них 9 у важкому стані, та 2 загиблих. Інформація уточнюється.

Оновлення 18.05. Унаслідок ракетного обстрілу будівлю ТРЦ охопила пожежа. За даними ДСНС, до гасіння залучили 115 рятувальників і 20 одиниць техніки. "Наразі площа пожежі в будівлі складає 10 тис. 300 м кв... До місця пожежі слідує пожежний потяг Укрзалізниці та МОГ ДСНС України", - повідомили в службі.

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Оновлення 19.31. Дмитро Лунін заявив, що кількість загиблих збільшилася до 10. Понад 40 людей отримали поранення і травми.

"Додаткової потреби в крові для потерпілих після удару в Кременчуці наразі немає. Рятувальники продовжують ліквідацію пожежі. Лікарі працюють", - додав керівник ОВА.

Фото: Дмитро Лунін

Фото: Дмитро Лунін

У ДСНС повідомили, що станом на 19:15 площа пожежі в будівлі ТЦ "Амстор" становила10 300 кв. м, на місці було виявлено тіла 6 загиблих осіб. До лікувальних закладів звернулися 40 осіб, з них 19 - госпіталізовано. До робіт залучили 130 рятувальників і 23 одиниці техніки ДСНС, а також пожежний потяг Укрзалізниці.

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Оновлення 20.09. Керівник Полтавської ОВА повідомив, що 21 людину було поранено, усі госпіталізовані. "6 із них – у важкому стані. Окрім того, 29 людям надано амбулаторну допомогу (без госпіталізації), зокрема двом дітям", - додав Дмитро Лунін. За його словами, потерпілі отримують лікування в медзакладах Кременчука.

Радник очільника МВС Антон Геращенко опублікував відео роботи рятувальників, які розбирають завали на місці ракетного удару по ТРЦ.

Оновлення 21.05. Кількість жертв, за інформацією Дмитра Луніна, зросла до 11 осіб.

Оновлення 22.00. Очільник області повідомив про 13 загиблих.

Оновлення 23:30. ДСНС повідомляє, що на місці пожежі виявлено тіла 11 загиблих осіб, до лікувальних закладів звернулося 59 осіб, з них 25 було госпіталізовано (1 особа померла в лікарні). Всього загинуло 15 осіб. Інформація уточнюється. Офіс Генпрокурора повідомив, що вже надійшло понад 40 заяв від громадян про безвісне зникнення їх рідних. 

Оновлення на 00:32. Кільксть жертв, за інформацією Дмитра Луніна, сягнула 15 осіб.

Нагадаємо, 12 травня рашисти випустили по Кременчуку 12 ракет. А у квітні 9 ворожих ракет вдарили по Кременчуцькій ТЕЦ і знову по Кременчуцькому НПЗ, тоді загинула одна людина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram