ГоловнаСуспільствоВійна

Встановлено особи двох російських командирів, які катували і наказали розстріляти цивільних на Київщині

Це – військовослужбовці 15 окремої мотострілецької бригади 2 гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу Краснощоков і Васильєв. 

СБУ встановила особи двох російських командирів, які віддавали наказ розстріляти цивільне населення Київської області.

Це командир батальйону майор Максим Краснощоков та заступник командира роти майор Олександр Васильєв. Вони причетні до катувань і вбивства пʼятьох мирних людей, повідомили в пресслужбі СБУ.

Ці командири керували діями мотострілецьких підрозділів Росії під час тимчасово окупації села Перемога. 

Слідчі СБУ встановили, що загарбники силоміць утримували місцевих мешканців в одному з приміщень і катували їх. Обидва командири особисто допитували українців і намагалися вибити інформацію про військових ЗСУ, правоохоронців та учасників тероборони.

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Зрештою вони наказали підлеглим розстріляти людей з автоматів і підірвати будівлю з тілами, щоб приховати воєнний злочин. 

Наразі майорам Краснощокову та Васильєву – військовослужбовцям 15 окремої мотострілецької бригади 2 гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу РФ – оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 та ч.2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, правоохоронці України працюють над встановленням осіб, причетних до воєнних злочинів. Викриттям і пошуком також займаються журналісти-розслідувачі.

Українські суди вже ухвалили декілька вироків російським військовим, які вчиняли злочини проти мирного населення України. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram