ГоловнаЕкономікаДержава

G7 ухвалили рішення обмежити вартість російської нафти

Велика сімка запросила країни-однодумці приєднатися до цих дій.

G7 ухвалили рішення обмежити вартість російської нафти
Фото: EPA/UPG

Лідери країн Великої сімки під час саміту в Німеччині домовились обмежити вартість російської нафти.

Про це йдеться в комюніке, опублікованому на сайті німецького головування.

Лідери Великої сімки підтвердили своє зобов'язання поступово ліквідувати свою залежність від російських енергоресурсів та пообіцяли розглянути подальші кроки, які позбавили б Росію нечесних прибутків. Агресія проти України призвела до стрімкого росту цін на енергоресурси. Як наслідок, Росія наразі заробляє більше, хоча продає менше нафти й газу.

"Ми збираємося розробити рішення, які б відповідали нашим цілям щодо зменшення російських доходів від вуглеводнів та підтримки стабільності на глобальних енергетичних ринках, мінімізуючи при цьому негативний економічний вплив, особливо в країнах з низьким та середнім рівнем доходу", – йдеться в рішенні саміту.

Нагадаємо, видання Bloomberg писало про те, що Велика сімка в завершальний день саміту має оголосити доручення міністрам вивчити можливість обмеження цін на російський газ.

Цей крок стане частиною спроби позбавити Росію прибутку від експорту енергоресурсів. Видання також очікувало, що у своєму кінцевому комюніке у вівторок лідери також згадають про механізм обмеження цін на нафту з РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram