ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ заблокувала спробу зламу українських телеканалів російськими спецслужбами

РФ намагалася втрутитись у роботу національного телемарафону напередодні Дня Конституції.

СБУ заблокувала спробу зламу українських телеканалів російськими спецслужбами
Фото: facebook/Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України

Кіберфахівці Служби безпеки України виявили та заблокували спроби російських спецслужб зламати електронні системи українських телеканалів.

Про це повідомляє СБУ на своєму офіційному Telegram-каналі.

Напередодні Дня Конституції ворог хотів використати ресурси, які беруть участь у національному телемарафоні, для деструктивних інформаційних операцій.

За повідомленням СБУ, ворожі хакери намагалися отримати доступ до відеопотоку прямої трансляції, стрічки новин прямого ефіру та окремих комп’ютерів співробітників, на яких ведеться робота з контентом.

Завдяки своєчасному виявленню та заходам, які вжила СБУ, несанкціонованим діям ворога вдалося запобігти. Однак подібні спроби можуть повторюватися, оскільки кібератаки є частиною цілеспрямованих зусиль РФ для впливу на український інформаційний простір з метою поширення фейків і ведення гібридної війни.

"СБУ продовжує посилено працювати, аби забезпечити захист України у кіберпросторі", – наостанок наголошують у спецслужбі.

Нагадаємо, СБУ перехопила нові методички ФСБ.

Раніше на вимогу СБУ було заблоковано майже 500 проросійських Youtube-каналів та передано на блокування акаунти в інших соцмережах та Telegram.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram