ГоловнаСуспільствоВійна

Район активних бойових дій починається на півночі Харківщини і закінчується на лівому березі Дніпра, – Залужний

Найбільш інтенсивні бойові дії – на півночі Луганської та Харківської областей.

Район активних бойових дій починається на півночі Харківщини і закінчується на лівому березі Дніпра, – Залужний
Фото: EPA/UPG

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний проінформував Голову обʼєднаного комітету начальників штабів США генерала Марка Міллі та начальника Штабу оборони Великобританії сера Тоні Радакіна про зухвалі ракетні обстріли, яких Росія останніми днями завдає по Україні.

Чотири дні тому росіяни з різних платформ базування випустили 53 крилаті ракети, три дні тому – 26 ракет, два дні – майже 40, вчора – 12. Про це Залужний написав у Телеграм.

"Поінформував своїх американського та британського колег про оперативну обстановку. Сьогодні район активних бойових дій починається на півночі Харківської області і закінчується на лівому березі Дніпра в районі населеного пункту Василівка. Найбільш інтенсивні бойові дії ведуться на півночі Луганської та Харківської областей. У цьому районі тільки за минулу добу противник здійснив 270 артилерійських нальотів, застосувавши 45 тисяч боєприпасів, наніс 2 ракетних та 32 авіаційних удари. Ситуація дуже складна, але контрольована", – наголосив Залужний.

Він підкреслив, що в Україні триває найзапекліша з часів Другої світової війни боротьба. 

"Ми не маємо права перекласти цю війну на наших дітей. Ворога потрібно знищити тут і зараз, інакше він не зупиниться. І ми це можемо зробити. Наші люди готові ціною власних життів захистити свою державу і своїх дітей, але нам потрібно більше зброї і боєприпасів. Сподіваюся, що разом із партнерами ми зможемо здолати агресора і не допустити поширення цього збройного конфлікту на інші країни", – додав Головнокомандувач.

Нагадаємо, за останні дні Росія вдарила ракетами по ТРЦ у Кременчуці, СТО і автомийці на Рівненщині, обʼєктах на Чернігівщині та Житомирщині і Львівщині, будинку і дитсадку в Києві. Найбільших втрат серед мирного населення завдав удар по ТРЦ. Станом на зараз відомо про 18 загиблих, ще близько 40 людей вважаються зниклими безвісти. Розбирання завалів триває. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram