ГоловнаСуспільствоВійна

Головне за ніч. Вівторок, 28 червня

Наслідки удару по Кременчуку, Лисичанськ під вогнем, обстріли Миколаєва та Очакова, День Конституції.

Головне за ніч. Вівторок, 28 червня
Розбір завалів у Кременчуці
Фото: Дмитро Лунін /Полтавська ОДА

За ніч кількість жертв ракетного удару по торговому центру в Кременчуці зросла до 18.

"18 загиблих... Щирі співчуття рідним і близьким. Рятувальники продовжують працювати", - написав у телеграм-каналі голова Полтавської військової адміністрації Дмитро Лунін.

Згодом Лунін додав, що ще 36 людей вважаються зниклими безвісти.

Сьогодні, 28 червня, через ракетний удар РФ по торговельно-розважальному центру в Кременчуці збереться на засідання Рада безпеки ООН.

Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє, що російські загарбники вже втратили в Україні 35 250 солдатів.

Найбільших втрат противник зазнав на Бахмутському напрямку.

Про інші втрати загарбників – у нашій новині. 

Генштаб також інформує, що ЗСУ відбили кілька штурмів на Харківщині та відкинули ворога. Активні бої тривають на Лисичанському напрямку.

На Слов’янському напрямку ворог веде штурмові дії в напрямку Довгеньке – Долина та створює умови для наступу на Слов’янськ. Основні зусилля зосереджує на продовженні наступу на напрямку Ізюм – Слов’янськ.

Детальніше про оперативну обстановку – у новині.

Лисичанськ ворожі війська штурмують із півдня і з південного заходу, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

"Вони намагаються блокувати місто з цієї сторони та заволодіти транспортним сполученням з Донеччиною", – написав він.

Водночас росіяни продовжують нищити місто та вбивати його мешканців.

Миколаїв вранці 28 червня зазнав масованого ракетного обстрілу.

Із четвертої ранку росіяни обстрілювали також Очаків. Ворожі снаряди влучили по ринку та палацу культури, у приватний сектор, а також у дві житлові будівлі. Троє людей загинуло, серед них – дитина, ще шестеро поранено. Серед поранених також є діти, зазначив мер міста Олександр Сєнкевич.

Росіяни, завдаючи авіаударів, намагались відвоювати втрачені позиції на Херсонщині, однак це їм не вдалося, повідомляє оперативне командування "Південь".

ЗСУ штурмовими й багатоцільовими гелікоптерами завдали пʼятьох ударів по скупченню ворожої сили та військової техніки в Снігурівському, Криворізькому та Бериславському районах. Результати дорозвідуються.

Кількість жертв у Харкові за минулу добу складає пʼять мирних мешканців, йдеться в ранковому зведенні обласних військових адміністрацій.

В Сумській області росіяни гатили всю добу зі ствольної та реактивної артилерії – понад 200 снарядів та мін. Руйнувань немає, один поранений. Інші деталі щодо наслідків наразі уточнюються. 

Відносно спокійно ніч минула на Волині, Закарпатті, Рівненщині, в Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській областях, на Кіровоградщині, Черкащині, Одещині, Полтавщині, Житомирщині та Київщині. Детальніше – в новині.

Президент Володимир Зеленський привітав українців із Днем Конституції.

Президент нагадав, що Основний Закон держави було ухвалено 26 років тому.

"26 років по тому захищати свою державу для нас – основний закон. Чому? Відповідь є у преамбулі Конституції. Засади її ухвалення 26 років тому є засадами нашої боротьби зараз. Пояснюють, чому й за що ми б’ємося. Це право українського народу на самовизначення, всенародно схвалена незалежність України, незворотність шляху до Європи. Це відповідальність перед Богом, власною совістю, попередніми, нинішнім та прийдешніми поколіннями", – сказав Зеленський.

Найповніша картина сьогоднішнього дня обов’язково буде на нашому сайті.

Тримаймося і наближаємо Перемогу!

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram