ГоловнаСуспільствоВійна

Росіяни невдало намагались відвоювати втрачені позиції на Херсонщині

Окупаційні сили завдавали авіаударів, однак захисники не поступились. 

Росіяни невдало намагались відвоювати втрачені позиції на Херсонщині

Російська армія продовжує інженерне укріплення, ракетно-артилерійські обстріли та авіаудари по наших позиціях і мирних населених пунктах південних областей України. Парними й поодинокими гелікоптерними ударами ворог намагався відвоювати втрачене положення в районі Потьомкиного, Плотницького та Лупаревого на Херсонщині. Наші підрозділи не поступилися.

Про це йдеться в повідомленні оперативного командування "Південь" у Facebook.

"Миколаїв знов обстріляно реактивною системою залпового вогню «Ураган» касетними боєприпасами. Уражено приватні подвір'я та будинки, автомобіль. Касетні боєприпаси розкидало і біля зупинки громадського транспорту. Інформація щодо постраждалих не надходила.

Штурмовими й багатоцільовими гелікоптерами ЗСУ завдали пʼятьох ударів по скупченню ворожої сили та військової техніки в Снігурівському, Криворізькому та Бериславському районах. Результати дорозвідуються.

За минулу добу сили оборони ліквідували на південному напрямку 18 окупантів, танк Т-72, самохідну гаубицю "Акація", автотехніку та польовий склад боєприпасів у Херсонському району. 

У Чорному морі – без змін у корабельному угрупованні ворожого флоту – два ракетних носії по 8 ракет кожен, продовжують тримати під загрозою бойового застосування всю територію України.

Військові нагадали про мінну небезпеки у воді й додали, що додатково на Одещині обмежено використання внутрішніх водойм. Зокрема, заборонено вихід та перебування маломірних плавзасобів у Тилігульському, Малому Аджалицькому та Будацькому лиманах, на озерах Сасик, Шагани, Алібей, Бурнас.

В інші внутрішні водойми Одеської області вихід маломірних плавзасобів дозволено лише суб’єктам господарювання на підставі спеціального дозволу і тільки у світлий час доби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram