ГоловнаСуспільствоВійна

Росіяни здійснили атаки на Миколаївщину, обстріляли Харків і спробували наступати на втрачені пункти Херсонщини, – зведення ОВА

Кількість жертв у Харкові за минулу добу складає пʼять мирних мешканців. 

Росіяни здійснили атаки на Миколаївщину, обстріляли Харків і спробували наступати на втрачені пункти Херсонщини, – зведення ОВА
Фото: Дмитро Лунін /Полтавська ОДА

Відносно спокійно ніч минула на Волині, Закарпатті, Рівненщині, в Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській областях, на Кіровоградщині, Черкащині, Одещині, Полтавщині, Житомирщині та Київщині. 

Після ракетного удару по ТРЦ на Полтавщині станом на ранок знайдено тіла 18 людей (одна людина померла в лікарні). Загалом за допомогою звернулись 59 осіб, госпіталізували 24. Шестеро перебувають у важкому стані. Пошуково-рятувальні роботи та розбір завалів продовжуються. ТРЦ "Амстор" повністю зруйнований. Друга ракета потрапила на територію одного з підприємств. Знищено проліт одного з корпусів, вікна у всіх будівлях підприємства, пошкоджено двоповерхову будівлю. Унаслідок ракетного обстрілу двоє співробітників отримали травми. У Чернігівській області вночі – мінометний обстріл у районі села Заріччя Новгород-Сіверського району, повідомили у зведенні від голів ОВА. 

Інформація про втрати чи руйнування не надходила. Деталі уточнюються. 

Учора ввечері були прильоти ворожої РСЗВ по одному з населених пунктів Запорізького району, у 15 км від обласного центру. Подробиці щодо наслідків з'ясовуються. На іншій території області – ситуація без істотних змін.

У Сумській області росіяни гатили всю добу зі ствольної та реактивної артилерії – понад 200 снарядів та мін. Руйнувань немає, один поранений. Інші деталі щодо наслідків наразі уточнюються. 

На Дніпропетровщині ворог обстріляв з далекобійної зброї дві громади Криворізького району – Широківську та Зеленодольську. Попередньо, люди не постраждали. Масштаби руйнувань з’ясовуються.

У Харкові внаслідок нічних ударів окупанти влучили по навчальному закладу, серед цивільних постраждалих немає. Інформація уточнюється. Загалом внаслідок обстрілів Немишлянського та Салтівського районів у Харкові постраждали 30 осіб, 5 – загинули. Обстрілів зазнавали Харківський, Богодухівський, Чугуївський райони. У Чугуївському районі поранено дві людини, в Богодухівському – одну людину поранено.

Учора із реактивних систем залпового вогню російська армія відкрила вогонь по скупченню місцевих жителів Лисичанська, які вийшли поповнити запаси питної води. Як наслідок, вісім людей загинули на місці, серед них одна дитина. Ще 21 особу поранено. Люди отримали травми різного ступеню тяжкості.

Окупанти штурмують Лисичанськ із південного та південно-західного напрямків. Росармія намагається блокувати місто та заволодіти транспортним сполученням із Донеччиною. Цілеспрямовано обстріляні три насосні станції, одна з яких розташована в Новодружеську. Зруйновані два мости, автомобільний тунель, який з’єднував дві окремі частини міста. За добу – 11 загиблих, 22 поранених цивільних.

У Донецькій області ворог стріляв по всій лінії фронту. Під обстріли потрапляли:

  1. Авдіївка (Авдіївський коксохімічний завод, житловий сектор, гаражний кооператив)
  2. Бахмут (Нафтохімічний завод, автовокзал, залізниця, житловий сектор)
  3. Краматорськ (житловий сектор, залізничне полотно, лінії електропередач)
  4. Красногорівка (житловий сектор)
  5. Селидове (шахта)
  6. Слов’янськ (житловий сектор, будівля ДСНС)
  7. Торецьк (нежитлові приміщення)
  8. смт Очеретине,  с. Ласточкіне, с. Нетайлове, с. Опитне, с.Первомайське. 

Загинуло двоє цивільних, шестеро отримали поранення. 

Зранку 28 червня Миколаїв зазнав масованого ракетного обстрілу. Інформація щодо потерпілих та наслідків уточнюється.

Сьогодні близько четвертої ранку – обстріли у Широківській громаді Баштанського району. Влучання по сільськогосподарських угіддях. Потерпілих немає.

Зранку також були обстріли в Інгульській громаді. Інформація щодо потерпілих і пошкоджень уточнюється.

Тривають обстріли у Березнегуватській громаді. Продовжуються обстріли сіл по лінії розмежування. За попередньою інформацією, є пошкоджена, подекуди зруйнована інфраструктура та житлові будинки. Інформація щодо потерпілих уточнюється. У Миколаївському районі вчора ввечері – обстріли села Лимани Галицинівської громади.

Внаслідок нічного обстрілу Куцурубської громади зруйновано соціальну інфраструктуру. Загоряння поля з озимою пшеницею. Без жертв.

Сьогодні з четвертої ранку обстрілів зазнало місто Очаків. Влучено по території міського ринку, по будівлі палацу культури, в приватний сектор, а також у житлові будівлі. У деяких районах відсутнє водо-, газо- та енергопостачання, Інтернет. Троє людей загинуло, зокрема дитина. Поранено сімох людей. 

Також зранку 28 червня – обстріли Мішково-Погорілівської, Галицинівської, Шевченківської громади. За попередньою інформацією, без жертв.

У Херсонській області російські військові продовжують обстріл звільнених ЗСУ населених пунктів та утримувати позиції на окупованих територіях Херсонщини. Бойові дії окупанти ведуть всіма дозволеними й недозволеними видами зброї, ракетами стріляють навіть по маленьких селах, де немає ніякої військової інфраструктури. 

Стабільно критична ситуація у Високопільській, Нововоронцовській, Великоолександрівській, Калинівській громадах та тих населених пунктах, які межують із Миколаївською областю. Численні вибухи за останні дні були й у Каховському районі.

Нагадаємо, ракетного удару по ТРЦ Кременчука росіяни завдали вчора ввечері. Станом на ранок, крім 18 загиблих, була інформація про 36 зниклих безвісти. Пошукові роботи тривають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram