ГоловнаСвіт

Деякі посадовці Білого дому втрачають впевненість, що Україна відвоює всі території, – CNN

Однак не всі в адміністрації Байдена налаштовані так песимістично. 

Деякі посадовці Білого дому втрачають впевненість, що Україна відвоює всі території, – CNN
Фото: wall.alphacoders.com

Деякі посадовці Білого дому втрачають впевненість у тому, що Україна зможе відвоювати всі території, які вона втратила протягом чотирьох місяців повномасштабного вторгнення Росії. Про це пише CNN.

Вони припускають, що це не вдасться зробити навіть з важчим озброєнням і з більшою його кількістю, яку США і союзники планують відправити на захист України. 

Радники президента США Джо Байдена підкреслили, що ця більш песимістична оцінка не означає, що Штати будуть тиснути на Україну, аби вона пішла на формальні територіальні поступки Росії задля припинення війни.

Вони також сподіваються, що українські сили зможуть відвоювати значні території під час можливого контрнаступу наприкінці року. Окрім того, не всі в адміністрації мають невтішні оцінки – деякі вважають, що українські оборонці зможуть знову кинути виклик очікуванням, як то було в перші дні війни з обороною Києва.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський наголошував, що вважатиме перемогою України вихід на лінії, які були до повномасштабного вторгнення Росії, до 24 лютого 2022 року. 

Однак Україна збирається повернути всі свої території включно з окупованими у 2014 році частинами Донеччини й Луганщини та Кримом. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram