ГоловнаСвіт

Президент США висловив солідарність з українським народом після удару по ТРЦ в Кременчуці

Він присвятив підтримці Україні чотири твіти.

Президент США висловив солідарність з українським народом після удару по ТРЦ в Кременчуці

Президент США Джо Байден висловився щодо ракетної атаки на ТРЦ у Кременчуці, назвавши його жорстоким.

Про це він написав у Twitter.

"Напад Росії на мирних жителів у торговому центрі є жорстоким. Ми солідарні з українським народом", – висловився лідер США.

Байден заявив, що США разом зі своїми союзниками та партнерами продовжуватимуть притягувати Росію до відповідальності за такі звірства та підтримуватимуть оборону України, як це було продемонстровано на саміті G7.

Крім того, президент США оприлюднив ще три повідомлення присвячені Україні.

Він заявив, що G7 забезпечать непохитне, об'єднане зобов'язання підтримувати Україну та розширювати "безпрецедентні" санкції, щоб притягнути президента Путіна до відповідальності. Санкції, які лише посилюватимуться з часом, ще більше ізолюють Росію від світової економіки.

За його словами, Велика сімка продовжуватиме вражати військово-промисловий комплекс РФ у найчутливіших точках, не дозволить валютним резервам центрального банку підтримувати його хвору економіку та позбавить Путіна ресурсів, необхідних для ведення його незаконної війни.

"Ми могли б закрити очі на варварську війну Путіна проти України й ціна на газ не виросла б так, як зараз. Проте Америка піднялася і впоралася з цим викликом. Ми з гордістю підтримуємо Україну", – резюмував серію твітів про Україну Джо Байден.

Нагадаємо, учора Росія обстріляла ТРЦ Кременчука на Полтавщині. Загинули щонайменше 18 мирних мешканців.

Після удару лідери Великої сімки оприлюднили заяву.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram