ГоловнаСуспільствоВійна

Гуманітарна ситуація в Сєвєродонецьку залишається складною, – Стрюк

До відводу військ в місті ще залишалося 7-8 тис. українського населення.

Гуманітарна ситуація в Сєвєродонецьку залишається складною, – Стрюк
Міський голова Сєвєродонецька Олександр Стрюк
Фото: скрін відео

Загарбники намагаються встановлювати окупаційну владу. У місті залишається досить складна ситуація з умовами проживання людей. Забезпечення питною водою та харчуванням – критичні.

Про це на брифінгу повідомив міський голова Сєвєродонецька Олександр Стрюк, передає кореспондент LB.

“У місті знаходяться російські військові, вони намагаються встановлювати окупаційну владу. Призначають то одного коменданта, то іншого. Намагаються створити якийсь актив міста. За інформацією, що надходить, у місті досить складна гуманітарна ситуація, з харчами та умовами проживання людей. На цей час відновлювати інфраструктуру міста неможливо. Всі обіцянки по наведенню швидкого порядку – це видання бажаного за дійсне”, – заявив він.

Мер міста наголосив, що наразі перша медична допомога пораненим у місті ще може надаватися. Протягом останніх місяців були створені мінімальні запаси ліків. Однак проблеми з питною водою та харчуванням справді критичні. Підвезення гуманітарної допомоги не відбувається на постійній основі.

За його словами, ЗСУ та Нацгвардія майже чотири місяці героїчно намагалася стримати величезну силу окупаційних військ. Переправлення наших військових після рішення про відвід військ відбувалося через річку, оскільки наразі не функціонує жоден міст.

Зазначається, що переправлення відбувалося завдяки підручним заходам та досить складно. Хоча майже всі підрозділи вийшли із засобами, які в них були.

Стрюк додав, що місцеві жителі мають змогу евакуюватися лише на окуповані території. За його оцінками, до відводу військ у місті ще залишалося 7-8 тис. українського населення.

“Зі сторони Лисичанська йдуть активні бої. Тому переміщення цивільних туди неможливе… Хтось намагається повернутися в місто з підконтрольних територій. Хтось – виїхати. На теперішній час окупанти займають вільні житлові площі людей, розміщують військових, частини. Хазяйнують, як їм заманеться”, – підсумував Олександр Стрюк.

 

Нагадаємо, учора голова Луганської ОВА Сергій Гайдай говорив про те, що окупанти закріпилися в Сєвєродонецьку, Вороному та Борівському.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram